Evenimentul Zilei > Politica > România, gazda unui exerciţiu multinaţional NATO
România, gazda unui exerciţiu multinaţional NATO

România, gazda unui exerciţiu multinaţional NATO

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti anunţă că membrii forţelor armate din România, R. Moldova şi Statele Unite vor susţine un exerciţiu multi-naţional NATO pentru îmbunătăţirea apărării colective în Europa de Est

Infanteriştii marini şi marinarii Companiei de Arme Întrunite şi Black Sea Rotational Force vor participa la exerciţiul Plantinum Lynx 16-2 la Smârdan, începând de luni. 

"Pentru acest exerciţiu, Compania de Arme Întrunite va transporta tancurile, artileria şi alte echipamente grele pe cale feroviară din Bulgaria, unde vor susţine integrarea mecanizată, tehnici de breşă, tactici de tragere debarcată, foc indirect cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea de luptă în operaţiuni întrunite, tacticile anti-tanc şi alte abilităţi esenţiale de luptă", anunţă Ambasada americană din România, potrivit Agerpres. 

Participanţii vor găzdui vineri Ziua distinşilor vizitatori şi a presei "pentru un exerciţiu cu tragere de luptă cu arme combinate incluzând tancuri, artilerie şi sprijin aerian apropiat". 

Compania de Arme Întrunite, staţionată în Bulgaria, a sosit în luna august a acestui an "pentru a sprijini aliaţii şi partenerii NATO din regiune şi pentru a aduce o componentă de abilităţi mecanizate exerciţiilor multi-naţionale". 

Compania este o unitate adiţională a Black Sea Rotational Force, o rotaţie semi-anuală a Infanteriei Marine şi a Marinarilor dislocaţi în România, pentru a răspunde unei game variate de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului European al Statelor Unite, mai precizează comunicatul citat.