Laurențiu Mihai, un bărbat de 33 de ani, și soția sa au devenit tot mai distanți unul față de celălalt. Între ei apăruse o prăpastie, iar femeia l-a amenințat în mai multe rânduri că va divorța. În ciuda opoziției bărbatului, ea și-a dus planul până la capăt și a intentat un proces de divorț.

Divorțul soției l-a convins să treacă la fapte

Furia soțului a fost deosebit de mare când a aflat că femeia a contactat un avocat pentru a-i facilita divorțul. Românul aflat sub un evident dezechilibru mintal a luat un cuțit de bucătărie și i-a tăiat fară mila gâtul fetiței care se juca în casă.

Acesta și-a dat seama de gravitatea faptei comise și a decis să-și pună și el capăt vieții. Astfel, românul a sărit de la etaj, însă a supravițuit pentru că a căzut pe o mașină. Criminalul s-a ales doar cu câteva coaste rupte. Vecinii și clienții unui bar din apropiere au anunțat mai întâi ambulanța, iar ulterior și poliția, după ce au aflat ce făcuse.

A fost condamnat la închisoare pe viață

Un proces lung și istovitor a culminat cu condamnarea românului. Avocații săi au încercat să acrediteze ideea că a suferit o tulburare psihică, dar n-au putut influența în vreun fel decizia instanței.

”Apărarea sa a susținut că a suferit o tulburare mentală de tip schizofrenic și, prin urmare, a solicitat o scutire completă”, informează ziarulromanesc.es .

Judecătorul nu a ținut însă cont de declarațiile apărării. Românul a fost acuzat că și-a ucis fiica pentru a-și distruge soția provocându-i o traumă psihică gravă și un prejudiciu ireparabil. Verdictul a fost cu adevărat unul ferm, reprezentând o premieră pentru justiția din Valencia.

Verdictul este o premieră în Valencia

În premieră pentru regiunea Valencia, românul a fost condamnat la închisoare pe viață, decizie care se aplică doar în cazuri de excepție. Potrivit justiției spaniole, un astfel de verdict s-ar da în cazul uciderii regelui sau a moștenitorului tronului Spaniei, în cazurile de genocid sau crime contra umanității, crime contra șefilor unui stat străin pe teritoriul Valenciei sau în cazul unor asasinate de o gravitate excepțională.

Prima decizie, pronunțată la finalul anului 2019 de un tribunal din Valencia a fost menținută și după recurs. În consecință, românul își va petrece întreaga viață în spatele gratiilor și cu conștiință încărcată după ce și-a măcelărit propriul copil pentru a se răzbuna pe fosta sa soție.