Evenimentul ZileiInternationalRomân condamnat pe viață la Valencia. Și-a ucis cu cruzime fetița de doar doi ani

Român condamnat pe viață la Valencia. Și-a ucis cu cruzime fetița de doar doi ani

Român condamnat pe viață la Valencia. Și-a ucis cu cruzime fetița de doar doi ani
Un român a fost condamnat la închisoare pe viață în Spania, după ce și-a ucis fetița în vârstă de numai 2 ani. El a comis această faptă pentru a se răzbuna pe soția lui, care voia să-l părăsească. Crima a avut loc pe pe 12 noiembrie 2018 în Alzira, un orășel din provincia spaniola Valencia.

Laurențiu Mihai, un bărbat de 33 de ani, și soția sa au devenit tot mai distanți unul față de celălalt. Între ei apăruse o prăpastie, iar femeia l-a amenințat în mai multe rânduri că va divorța. În ciuda opoziției bărbatului, ea și-a dus planul până la capăt și a intentat un proces de divorț.

Divorțul soției l-a convins să treacă la fapte

Furia soțului a fost deosebit de mare când a aflat că femeia a contactat un avocat pentru a-i facilita divorțul. Românul aflat sub un evident dezechilibru mintal a luat un cuțit de bucătărie și i-a tăiat fară mila gâtul fetiței care se juca în casă.

Acesta și-a dat seama de gravitatea faptei comise și a decis să-și pună și el capăt vieții. Astfel, românul a sărit de la etaj, însă a supravițuit pentru că a căzut pe o mașină. Criminalul s-a ales doar cu câteva coaste rupte. Vecinii și clienții unui bar din apropiere au anunțat mai întâi ambulanța, iar ulterior și poliția, după ce au aflat ce făcuse.

A fost condamnat la închisoare pe viață

Un proces lung și istovitor a culminat cu condamnarea românului. Avocații săi au încercat să acrediteze ideea că a suferit o tulburare psihică, dar n-au putut influența în vreun fel decizia instanței.

”Apărarea sa a susținut că a suferit o tulburare mentală de tip schizofrenic și, prin urmare, a solicitat o scutire completă”, informează ziarulromanesc.es .

Judecătorul nu a ținut însă cont de declarațiile apărării. Românul a fost acuzat că și-a ucis fiica pentru a-și distruge soția provocându-i o traumă psihică gravă și un prejudiciu ireparabil. Verdictul a fost cu adevărat unul ferm, reprezentând o premieră pentru justiția din Valencia.

Verdictul este o premieră în Valencia

În premieră pentru regiunea Valencia, românul a fost condamnat la închisoare pe viață, decizie care se aplică doar în cazuri de excepție. Potrivit justiției spaniole, un astfel de verdict s-ar da în cazul uciderii regelui sau a moștenitorului tronului Spaniei, în cazurile de genocid sau crime contra umanității, crime contra șefilor unui stat străin pe teritoriul Valenciei sau în cazul unor asasinate de o gravitate excepțională.

Prima decizie, pronunțată la finalul anului 2019 de un tribunal din Valencia a fost menținută și după recurs. În consecință, românul își va petrece întreaga viață în spatele gratiilor și cu conștiință încărcată după ce și-a măcelărit propriul copil pentru a se răzbuna pe fosta sa soție.


Accesează: