Evenimentul Zilei > Politica > Robert Cazanciuc anunţă că în câteva zile va declanşa procedura pentru un nou şef la DIICOT
Robert Cazanciuc anunţă că în câteva zile va declanşa procedura pentru un nou şef la DIICOT

Robert Cazanciuc anunţă că în câteva zile va declanşa procedura pentru un nou şef la DIICOT

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat azi că în câteva zile va declanşa procedura pentru propunerea de numire unui nou şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Întrebat în ce va consta procedura şi dacă va fi un concurs de CV-uri, ministrul a precizat: "O să vedeţi la momentul declanşării. (…) Ceea ce este important în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni. Adică un proces transparent în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţa necesară, să avem garanţia toţi că selecţia a fost făcută pe merit, şi nu pe alte criterii".

Robert Cazanciuc a precizat că în momentul de faţă nu are nicio nominalizare.

În 16 decembrie 2014, ministrul Justiţiei a declarat că opţiunea sa pentru şefia DIICOT ar fi un procuror din această instituţie.

"Am avut săptămâna trecută discuţii cu colegii din DIICOT pe subiectul viitorului şef DIICOT, o să am discuţii şi în această săptămână. După ce vom finaliza aceste întâlniri, o să stabilesc împreună cu DIICOT o procedură de urmat. Opţiunea mea este pentru un procuror DIICOT", a spus Cazanciuc, citat de Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: