Evenimentul Zilei > Social > Risc major la Institutul Marius Nasta. Managerul se teme de închidere
Risc major la Institutul Marius Nasta. Managerul se teme de închidere

Risc major la Institutul Marius Nasta. Managerul se teme de închidere

Managerul Institutului Național de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Beatrice Mahler, a atras atenţia că există riscul închiderii centrului de vaccinare împotriva Covid-19 din cauză că personalul poate fi recompensat pentru weekendurile lucrate doar cu zile libere, nu și cu bani.

Risc major la Institutul Marius Nasta. Managerul se teme de închidere. Astfel, centrul de vaccinare de la Institutul Marius Nasta riscă să se închidă din cauză că legislaţia nu permite plata personalului care are ore suplimentare.

Beatrice Mahler a explicat ce se întâmplă în acest moment: „Nu putem plăti suplimentar personalul din centrul de vaccinare, pentru că suntem spital. Există riscul să închidem acest centru, pentru că noi, pentru personalul care lucrează în zilele de sâmbătă și duminică, trebuie să dăm zile libere în compensare.

Dacă cineva lucrează un week-end, trebuie să fie aproape o săptămână liber și nu mai avem personal cu care să asigurăm funcționarea centrului, pentru că nu putem plăti orele suplimentare chiar dacă am vrea acest lucru.

Legislația nu ne permite decât să acordăm zile libere. Este extrem de dificil. Am semnalat această problemă către Ministerul Sănătății. Să sperăm că vor fi demersuri pentru că avem o problemă cu centrul de vaccinare (n.r. împotriva Covid-19).

Risc major la Institutul Marius Nasta

Ajungem într-un moment de risc major să nu putem asigura funcționarea lui. Este un flux care trebuie asigurat și nu poți să îl asiguri dacă n-ai personal care trebuie plătit”, a spus Beatrice Mahler la Digi24.

„Există riscul să închidem acest centru, pentru că pentru personalul care lucrează zilele de sâmbătă şi duminică trebuie să dăm zile libere, în compensare. Ori dacă cineva lucrează un weekend, trebuie aproape o săptămână să fie liber şi practic, nu mai avem personal cu care să asigurăm funcţionarea centrului, pentru că nu putem plăti orele suplimentare.

Chiar dacă am vrea să facem acest lucru, chiar dacă oamenii ar dori să fie plătiţi pentru ore suplimentare, legislaţia nu ne permite decât să acordăm zile libere. Este extrem de dificil. Am semnalat această problemă de mai multe ori către Ministerul Sănătăţii. Să sperăm că se vor întreprinde demersuri, pentru că avem o problemă cu centrul de vaccinare”, a completat managerul într-o altă intervenţie despre acest subiect delicat

Foto:  Inquam Photos / Octav Ganea