Evenimentul Zilei > Social > Românii fac coadă la listele de vaccinare. Peste 100.000 de persoane s-au înscris pe platforma națională
Românii fac coadă la listele de vaccinare. Peste 100.000 de persoane s-au înscris pe platforma națională

Românii fac coadă la listele de vaccinare. Peste 100.000 de persoane s-au înscris pe platforma națională

Procesul de vaccinare națională continuă în ritm accelerat. Oficialii dau asigurări că platforma de programare nu se va mai confrunta cu sincope de funcționare.

Românii fac coadă la listele de vaccinare. Peste 100.000 de români s-au înscris, luni, până la ora 12.30, pe listele de așteptare din 30 de județe, în vederea vaccinării COVID-19, anunță autoritățile.

Valeriu Gheorghiță: ”Asigurăm pe toată lumea că nu vor mai fi probleme cu platforma”

Autoritățile au anunțat că.platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor. ”În cursul zilei de 15 martie (luni -n.r.), până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare”.

Luni s-au implementat listele de așteptare

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de luni se derulează operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare, în acest interval de timp platforma fiind deschisă publicului.

”Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, potrivit sursei citate.

Românii fac coadă la listele de vaccinare. STS lucrează non-stop pentru a asigura fluența platformei

Încă din dimineața zilei de luni, platforma de programare a avut probleme de funcționare, neputându-se realiza autentificarea utilizatorilor.

”Asigurăm pe toată lumea că în final nu vor mai fi aceste funcționalități. Astfel de probleme au fost și în celelalte etape de vaccinare. Colegii de la STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura o fluență. Zeci de mii de utilizatori accesează în acest moment platforma. Și acum, persoanele din etapa a 3-a pot ocupa acele locuri libere unde sunt locuri libere. Când nu mai sunt locuri libere, se activează lista de așteptare. Ieri, după ora 18, s-a ridicat pentru puțin timp restricția aceea și oamenii s-au putut programa direct. Lista de așteptare se activează când într-un centru nu mai sunt locuri libere”, a specificat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Citește și EVZ Play cu Turcescu. Vaccinare etapa a 3-a. Autoritățile au anunțat de la ce oră se deschid listele de așteptare