Evenimentul Zilei > Social > Harta cu locurile disponibile pentru vaccinare. Detalii despre cum se fac programările. Video
Harta cu locurile disponibile pentru vaccinare. Detalii despre cum se fac programările. Video

Harta cu locurile disponibile pentru vaccinare. Detalii despre cum se fac programările. Video

Locuri disponibile pentru vaccinare. Luni, 15 martie, a început etapa a III-a a campaniei de vaccinare, iar listele de așteptare pentru cei care vor să se imunizeze au fost deschise.

Locuri disponibile pentru vaccinare. De luni începe etapa a III-a de vaccinare anti-COVID-19, care se adresează populaţiei generale.  Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populaţiei generale.

Luni dimineață, platforma de programare a întâmpinat probleme de funcționare, nefiind posibilă autentificarea utilizatorilor.

CNCAV anunță că listele cu locurile disponibile pentru vaccinare vor fi deschise astfel:

9,00 – 11,00 – Centre de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna

11,00 – 13,00 – Centre de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova

13,00 – 15,00 – Centre de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

„De asemenea, vă informăm că pot exista perioade de mentenanţă în vederea optimizării aplicaţiei. În aceste perioade este posibil ca aplicaţia să funcţioneze cu întârzieri”, arată sursa citată.

Locuri disponibile pentru vaccinare. Cum se face programarea

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât şi prin apelarea numărului de call center, iar modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:

Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.

O persoană de pe lista de aşteptare are posibilitatea de a se înscrie pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare.