Evenimentul Zilei > Actualitate > Care sunt locurile de care trebuie să te ferești în pandemie. Pericolul vine de la cei dragi
Care sunt locurile de care trebuie să te ferești în pandemie. Pericolul vine de la cei dragi

Care sunt locurile de care trebuie să te ferești în pandemie. Pericolul vine de la cei dragi

Infectarea cu coronavirus are o rată mai mare de incidență în câteva locuri în care oamenii lasă garda jos și nu se protejează.

Sunt locuri unde infectarea cu coronavirus este aproape inevitabilă. Cercetători de la Institutul Pasteur au realizat un studiu. Ale cărui concluzii să răspundă la întrebarea legată de cele mai periculoase zone din pandemie. Care sunt locurile de unde se paote contracta cel mai ușor virusul. Și care, bineînțeles sunt de evitat în aceste condiții.

Infectarea cu coronavirus, mai mare în restaurante, baruri, săli de sport

Cele mai multe contaminări se petrec în familie. Acolo unde oamenii se relaxează și nici nu se protejează la fel cum ar face-o pe stradă, la cumpărături sau în mijloacele de transport în comun. „Mesele organizate atât în ​​mediul privat, cât și în cel profesional, sunt cel mai frecvent raportate ca fiind la originea acestor infectări”. Au anunțat realizatorii cercetării, conform rmc.bfmtv.com.

Paradoxal, locurile publice nu reprezintă un pericol de infectare atât de ridicat. Bineînțeles, în cazul în care sunt respectate măsurile minime de protecție.

Călătoriile în străinătate sunt în topul riscului ridicat de infectare cu 53%. Munca de acasă este o modalitate foarte eficientă de protecție în fața riscului de contaminare. Așadar, magazinele, școlile, lăcașurile de cult sau chiar saloanele de coafură nu prezintă un risc crescut de a primi virusul. Mai arată studiul celor de la Institutul Pasteur.

Multe persoane infectate cunosc persoana de la care au contractat virusul. Marea greșeală a celor care au primele simptome

Chestiune valabilă și pentru mersul cu mijloacele de transport în comun sau pentru practicarea sportului în aer liber. Probleme cu infectarea pot să apară însă în incintele restaurantelor, barurilor sau a sălilor de sport.

Un alt rezultat intersant al studiului arată că 45% dintre persoanele care s-au îmbolnăvit cunosc sursa de la care au luat virusul. O problemă este legată de faptul că oamenii nu se izolează rapid. Din momentul în care încep să se confrunte cu primele simptome ale bolii.