Potrivit vremeanoua.ro, frații Crăciun au fost autorii unui conflict din urma căruia putea să aibă loc o crimă. Totul a avut loc în seara de 30 mai, atunci când mai mulți bărbați din două familii, s-au bătut cu topoarele, până când unul dintre ei a căzut lat, lovit cu toporul în cap.

Sursa citată menționează că „războiul” între cele două tabere a pornit din cauza consumului exagerat de alcool, dar și de la „amintirile” unuia dintre bărbați, cum că iubita sa de vara trecută l-a părăsit și s-a căsătorit cu unul dintre bărbații din familia rivală.

Lucrurile au luat o întorsăturã gravă, deoarece Vasile A., de 38 de ani, lovit cu toporul în cap, a fost transferat la spitalul de Neurochirurgie din Iași. Procurorul criminalist de caz a dispus reținerea a doi dintre bărbații care sunt învinuiți de tentativă de omor.

„Vasile A. a venit cu fratele său de la București și au fost la un vecin unde au făcut un grătar sâmbătă seara. Când au plecat acasă, au ieșit în drum cei doi frati Crăciun – Ștefan și Mihai, care erau beți și s-au luat la bătaie, de la un scandal care era ceva mai vechi între ei.

Frații Crăciun i-au dat lui Vasile A. cu toporul în cap, i-au scos ochiul, l-au înjunghiat în spate, iar fratele lui a fugit și a chemat politia, care a venit pe la orele 1.00. Asta a fost, dar posibil să fi fost și din cauza fetei care e măritată cu fratele mai mic al celor doi Ștefan și Mihai Crăciun, pe care-l cheamă Nicușor”, susține o sursă din comuna Vinderei, potrivit vremeanoua.ro.

După primele cercetări și concluzii medicale, cazul a fost direcționat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Procurorul criminalist a dispus reținerea a două persoane implicate în acest caz, mai precis a celor doi frați Ștefan și Mihai Crăciun, primul de 37 de ani și al doilea de 44 de ani, iar ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a emis mandatele de arestare preventivă pentru cei doi frați Ștefan și Mihai Crăciun, pentru tentativă la infracțiunea de omor. Victima, Vasile A., de 38 de ani, este în stare gravă la Neurochirurgie Iasi, medicii fiind sceptici privind șansele de supraviețuire, a mai precizat sursa menționată.