Plăcintă ciobănească. Rețeta veche, de 300 de ani

Plăcintă ciobănească. Rețeta veche, de 300 de ani Plăcintă ciobănească. Sursa: dreamstime.com

La sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, plăcinta ciobănească și-a făcut apariția în bucătăria tradițională. Femeile din acele vremuri au dezvoltat o metodă ingenioasă de a valorifica resturile, transformâdu-le într-o delicioasă plăcintă.

Plăcinta ciobănească este ușor picantă și are o consistență ce va fi pe placul multora. De asemenea, este o rețetă potrivită pentru toate bugetele și pentru întreaga familie.

Acest fel de plăcintă se gătește de obicei cu carne tocată de vită sau miel, fiin un preparat ce se găsește și în bucătăria franceză sub denumirea de hachis Parmentier. Rețeta este asemănătoare cu cea de musaca de cartofi cu carne tocată.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • cartof - 6 bucăți,
  • sare - 25 grame
  • unt - 80 grame,
  • lapte - 125 grame,
  • brânză Cheddar - 300 grame,
  • piper negru - 5 grame,
  • ulei de măsline - 40 ml,
  • ceapă - o bucată,
  • usturoi - un cățel,
  • oregano uscat - 10 grame,
  • chimen măcinat -  5 grame,
  • conservă de fasole - 425 grame,
  • conservă de porumb - 250 grame,
  • carne de pui - 400 grame.
Rețeta de plăcintă ciobănească, ușor de făcut și cu un gust deosebit.

Plăcintă ciobănească. Sursa: dreamstime.com

Mod de preparare plăcintă ciobănească

  1. Puneți carnea de pui într-o tigaie și prăjiți-o timp de câteva minute.
  2. După ce carnea e gata, luați-o de pe foc și tăiați-o în bucăți.
  3. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt mică, de 20x30 cm.
  4. Spălați și tăiați cartofii în bucăți mici. Puneți o oală cu apă la fiert, iar apoi puneți cartofii. Îi veți fierbe în jur de 15-20 de minute.
  5. Scoateți cartofii din apă, iar după ce i-ați scurs, puneți-i într-o tigaie cu ulei încins, pentru unu-două minute.
  6. Pisați cartofii, adăugând laptele. Puteți adăuga mai mult lapte dacă cartofii par uscați.
  7. În piure puneți apoi 125 grame de brânză rasă, sare și piper.
  8. Tăiați ceapa și usturoiul, iar apoi prăjiți-le într-o tigaie timp de cinci minute. Adăugați oregano și chimen și gătiți încă 30 de secunde.
  9. Adăugați fasolea, porumbul, bucățile de pui și salsa în tigaie. Asezonați cu sare.
  10. Puneți totul într-o tavă de copt. Peste puneți piureul de cartofi, iar apoi adăugați brânză rasă.
  11. Coaceți timp de 25 până la 30 de minute până când brânza devine aurie. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News