Rețetă pentru o cină rapidă de vară. Cum poți prepara o salată de crab cu roșii și busuioc

Rețetă pentru o cină rapidă de vară. Cum poți prepara o salată de crab cu roșii și busuiocsalată cu crab și roșii. Sursă foto: Freepik

Gospodinele sunt mereu în căutare de rețete noi. Acest lucru este destul de dificil mai ales vara, când pofta de mâncare nu este atât de mare. De asemenea, avem nevoie de preparate ușoare pentru a face față căldurii. Acest fel de mâncare este, în esență, compus din două ingrediente, concepute pentru a se potrivi perfect: roșii coapte la soare și crab delicios.

„Cu un castron de cartofi noi cu unt, este pur și simplu minunat - și apare în mod regulat în meniul de vară al restaurantelor. Nu uitați, nu vă păstrați niciodată roșiile proaspete în frigider. În schimb, păstrați-le într-un loc răcoros și uscat. Astfel încât aroma să se dezvolte în continuare ", spune Paul Ainsworth, bucătar.

Salată de crab cu roșii de vară și busuioc

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara patru porții de salată de crab:

  • 115g carne de crab roșu
  • 200 g maioneză
  • Suc de ¼ lămâie
  • 350 g roșii, tăiate felii
  • 3 lingurițe oțet de vin roșu
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin, plus ulei suplimentar pentru stropire
  • 100 g carne de crab alb
  • 10 frunze mari de busuioc
  • Coajă de ½ lămâie
  • Sare de mare
  • piper negru

Mod de preparare

1. Puneți toate ingredientele de care aveți nevoie pentru prepararea salatei.

2. Adăugați carnea de crab la maioneză, împreună cu sucul de lămâie. Se bate până se omogenizează, apoi se pune într-un bol mic și se dă la rece până la nevoie.

3. Tăiați roșiile în felii de doi centimetri grosime, păstrându-le bucăți. Se pun într-un castron și se condimentează ușor cu sare de mare și piper negru. Se adaugă oțetul de vin roșu și uleiul de măsline extravirgin, apoi se lasă la marinat timp de 20 de minute.

4. Pentru servire, se așază roșiile pe o farfurie și se acoperă cu carnea albă de crab. Se adaugă puțină maioneză, apoi se împrăștie peste salată frunzele de busuioc. Se termină cu un strop de ulei de măsline extravirgin și un strop de coajă de lămâie și lime, conform The Independent .

Ne puteți urmări și pe Google News