Evenimentul Zilei > Social > Restricţiile impuse în Italia se dovedesc eficiente
Restricţiile impuse în Italia se dovedesc eficiente

Restricţiile impuse în Italia se dovedesc eficiente

În Italia, mai multe regiuni vor ieși de mâine din zona roșie, după ce restricțiile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus s-au dovedit eficiente.

Autoritățile avertizează însă că, deși rezultatele sunt încurajatoare, măsurile de distanțare socială și de protecție sanitară trebuie respectate în continuare, deoarece sunt încă multe infectări și decese. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 26.000 de cazuri noi de infectare și aproape 700 de decese.

De la miezul nopţii, din zone roşii, regiunile Lombardia, Piemonte, din nord, şi Calabria, din sudul Italiei, devin zone portocalii, în contextul măsurilor impuse de guvernul de la Roma cu scopul limitării răspândirii coronavirusului. Nu se deschid încă restaurantele, barurile şi cofetăriile, ci doar magazinele, saloanele de frumuseţe şi cele de tatuaje, în vreme ce cetățenii se pot deplasa liberi numai în interiorul localităţii de rezidenţă, nu însă şi-n afară.

Zona portocalie indică oricum o zonă cu risc ridicat, regiunile Toscana, Abruzzo, Campania şi Valle d’Aosta şi provincia Bolzano rămân deocamdată în zona roşie, în vreme ce, tot de mâine, alte două regiuni, Sicilia şi Liguria, vor trece de la zone portocalii la galbene.

Monitorizarea săptămânală efectuată de Ministerul Sănătăţii confirmă că măsurile anti-COVID funcţionează şi datele sunt în Italia încurajatoare, dar acest lucru „nu trebuie să ducă la o relaxare prematură a măsurilor, deoarece incidenţa cazurilor pozitive este încă prea mare, iar situaţia în spitale este critică” – a ţinut să precizeze guvernatorul din Lombardia, Atillio Fontana, a cărui regiune este cea mai afectată de coronavirus din Italia.