Evenimentul Zilei > Sport > Restricțiile adoptate în România afectează și echipa națională. „Tricolorii” vor juca fără spectatori un meci crucial pentru calificarea la Mondial
Restricțiile adoptate în România afectează și echipa națională. „Tricolorii” vor juca fără spectatori un meci crucial pentru calificarea la Mondial

Restricțiile adoptate în România afectează și echipa națională. „Tricolorii” vor juca fără spectatori un meci crucial pentru calificarea la Mondial

Partida pe care România o va disputa luna viitoare, în Ghencea, în preliminariile Campionatului Mondial, se va juca fără spectatori, din cauza restricțiilor.

Vești proaste pentru echipa națională de fotbal a României, înaintea partidei cu Islanda, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, găzduit de Qatar. Din cauza situației sanitare critice pe care o traversează țara noastră, lovită din plin de coronavirus, au fost luate mai multe măsuri drastice de CNSU. Printre acestea se numără și desfășurarea evenimentelor sportive fără participarea spectatorilor.

România – Islanda se joacă fără spectatori. Mare dezavantaj pentru naționala „tricoloră”

România va evolua pe 11 noiembrie, în Ghencea, contra Islandei, iar tribunele vor fi goale. Nici măcar persoanele vaccinate nu vor avea acces. Nici varianta testării nu a mai fost luată în considerare. Măsurile propuse în Hotărârea 91 a CNSU, vineri, au fost trimise spre aprobare Guvernului României.

„Situația e delicată la nivel național, iar ceea ce ar trebui să primeze e sănătatea oamenilor. Dacă aceasta va fi decizia, va trebui să ne subordonăm. Repet, sănătatea e cea mai importantă”, a declarat Gică Popescu, președintele echipei Farul Constanța, la Digi Sport.

Naționala României va mai disputa două meciuri în campania de calificare la Mondialul din Qatar. Pe lângă Islanda, „tricolorii” vor mai întâlni reprezentativa din Liechtenstein, în deplasare, la data de 14 noiembrie. Cu două victorii, elevii lui Mirel Rădoi sunt siguri de locul al 2-lea, care va duce în play-off.

Șanse reduse ca „tricolorii” să intre în urna capilor de serie

În această fază a competiției se vor afla 12 echipe naționale: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. Cele 12 reprezentative vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu.

România are șanse mici să fie desemnată cap de serie și va fi, foarte probabil, în urna outsiderilor.