Evenimentul ZileiSocialRestricții pentru profesorii nevaccinați. Ce spune ministrul Educației

Restricții pentru profesorii nevaccinați. Ce spune ministrul Educației

Restricții pentru profesorii nevaccinați. Ce spune ministrul Educației
Profesorii care nu își fac vaccinul anti-COVID ar putea să nu mai fie lăsați să intre în sălile de examen ca să-i supravegheze pe elevi.

Doar profesorii care sunt vaccinați ar putea supraveghea elevii, în săli, la examenele naționale. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că participarea profesorilor la examenele naționale ar putea fi condiționată de vaccinul anti-COVID. Ministrul Educației a declarat că ar fi corect din partea autorităților să condiționeze accesul profesorilor în sălile de examen, de vaccinare. În opinia sa, este normal ca autoritățile să impună restricții profesorilor care nu sunt vaccinați legat de supravegherea elevilor, în sălile de examen.

„Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a evitat un răspuns clar la întrebarea privind posibilitatea ca profesorii nevaccinați să nu mai poată preda în sălile de clasă. El s-a declarat convins că toate cadrele didactice se vor vaccina în cele din urmă.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Digi 24.

Profesorii vor primi bani de Paște

Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a precizat că se fac eforturi pentru plata orelor din luna martie. El a precizat că banii vor ajunge înainte de Sărbătorile de Paște. Cîmpeanu menționează că valoarea plătită va fi tot de 100 de lei pentru ora de supraveghere. El a precizat că o astfel de decizie va fi luată foarte rapid.

„Apropo de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

 

 


Accesează: