Evenimentul Zilei > Social > Asta da lovitură. Elevii ar putea să îşi evalueze profesorii la finalul fiecărui semestru
Asta da lovitură. Elevii ar putea să îşi evalueze profesorii la finalul fiecărui semestru

Asta da lovitură. Elevii ar putea să îşi evalueze profesorii la finalul fiecărui semestru

Secretarul de stat Radu Szekely a anunţat că ministerul Educației este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru.

Potrivit comunicatului, ministerul Educației lucrează la o metodologie de consultare a elevilor, la finalul fiecărui semestru, colectându-se astfel un feedback despre profesori.

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Radu Szekely, a anunţat în cadrul conferinţei Teach for Romania – FIERST Scalarea bunelor practici pentru o educaţie incluzivă, că evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare din acest an.

Asta da lovitură: Elevii ar putea să îşi evalueze profesorii la finalul fiecărui semestru

În opinia secretarului de stat, se dorește o evaluare a profesorilor care, ulterior, va fi trimisă directoratului școlii pentru a lua măsuri în funcție de ceea ce a relatat elevul despre fiecare dascăl în parte.

„Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța. În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a mai spus Radu Szekely în cadrul conferinţei Teach for Romania – FIERST.

Cum vor fi culese datele de la elevi despre profesorii lor

Secretarul de stat a precizat că feedback-ul va fi adunat prin intermediul unui chestionar, în toate școlile din România. Iar acest lucru ar trebui să se întâmple din acest an școlar.

„Acest chestionar despre care vorbeam și metodologia de feedback ar trebui să fie aplicate în toate școlile din România în momentul în care Ministerul și Consiliul Național al Elevilor semnează acest protocol, ceea ce sper să se întâmple în următoarele două-trei săptămâni”, a concluzionat secretarul de stat Radu  Szekely.