Evenimentul Zilei > Monden > Regina i-a atins iar! Mesaj codat pentru Harry şi Meghan Markle. Tabloide în alertă
Regina i-a atins iar! Mesaj codat pentru Harry şi Meghan Markle. Tabloide în alertă

Regina i-a atins iar! Mesaj codat pentru Harry şi Meghan Markle. Tabloide în alertă

Discursul istoric al Reginei Elisabeta a II-a, în contextul pandemiei mondiale generate de coronavirus, i-a vizat pe britanicii simplu, dar şi pe rebelii care au renunţat recent la statutul de membri seniori ai Familiei Regale.

Conform Daily Star, Regina a strecurat un mesaj subtil, cu dublu sens, în discursul adresat naţiunii. Vizaţii? Ducele şi ducesa de Sussex, care s-au mutat din Canada în Statele Unite ale Americii din cauza coronavirusului şi a cazurilor în creştere de Covid-19.

Regina Elisabeta a II-a a ridicat moralul supuşilor săi, dar n-a uitat nici de rebelii Harry şi Meghan Markle, care caută gloria la Hollywood. Suverana este foarte dezamăgită că rebelii nu se află în Marea Britanie, pentru a pune umărul în lupta cu pandemia mondială. Pasajul în care Regina se referă la „durerosul simbol al separării de cei dragi” a fost interpretat ca fiind mesajul subliminal trimis în direcţia Prinţului Harry şi a soţiei sale, Meghan Markle.

Mai jos, redăm mesajul integral al Reginei Elisabeta a II-a: „Noi, ca niște copii, am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în alte locuri pentru propria lor siguranță.

Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în profunzime, că este ceea ce trebuie să facem.

Le mulțumesc tuturor celor care lucrează în sistemul sanitar, celor care îndeplinesc rolul esențial în viața de zi cu zi, și care continuă să își îndeplinească îndatoririle în afara case în sprijinul nostru, al tuturor.

Sunt sigură că națiunea se alătură azi pentru a vă da asigurări vouă, din prima linie, că sunteți apreciați oră de oră pentru lucrul extraordinar pe care îl faceți.

Mulțumesc și celor care rămân acasă și îi protejează pe cei vulnerabili și îi scutesc pe alții de durerea resimțită când pierzi pe cineva drag. Dacă vom fi uniți și vom da dovadă de tărie caracter vom depăși această perioadă.

Sper că în anii următori toți vor avea capacitatea să se mândrească cu felul în care au gestionat această provocare și cei care vor veni după noi vor spune că această generație de britanici a fost la fel de puternică ca oricare alta din istorie.

Disciplină, determinare și bun simț sunt atributele care caracterizează această țară. Suntem mândri de oamenii pe care îi avem.

Ne vom aminti de aceste momente în care Marea Britanie se unește pentru a-i aplauda pe cei care lucrează în sistemul medical.

Peste tot în lume am văzut povești emoționante despre oameni care s-au solidarizat pentru a-i ajuta pe alții, pentru a distribui pachete cu mâncare și medicamente, care-și verifică vecinii și și-au transformat afacerile pentru a veni în sprijinul comun.

Deși știu că autoizolare poate fi dificilă oamenii descoperă că pot lua o pauză de la ritmul haotic și de a lua o pauză să mediteze.

Îmi amintesc de primul meu discurs în 1940, copil fiind, de la Palatul Windsor transmiteam un mesaj copiilor evacuați din casele lor pentru propria lor siguranță.

Azi, mulți simt această durere a separării de cei dragi. Deși avem de înfruntat și alte provocări, de data asta e diferit. Toată lumea este unită de un scop comun. Sper să folosim avantajele științei și împreună vom reuși.

Vreau să vă spun că vremurile bune se vor întoarce, vom avea posibilitatea să ne reîntâlnim prietenii, să ne vizităm familiile. Vreau să vă mulțumesc și să vă urez tot binele din lume.”

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: