Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut joi prima sa activitate publică în afara reşedinţei sale oficiale în ultimele şapte luni, de când a început pandemia COVID-19, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Suverana, în vârstă de 94 de ani, a fost însoţită de nepotul ei, prinţul William, în timpul unei vizite la Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie a Apărării (Dstl), Port Down, în apropiere de localitatea Salisbury, unde a discutat cu cercetători care se ocupă, printre altele, şi de combaterea pandemiei COVID-19 în Marea Britanie.

Acest laborator militar secret a identificat agentul neurotoxic Noviciok cu care în acelaşi oraş au fost otrăviţi cu doi ani în urmă fostul agent dublu rus Sergei Skripal, împreună cu fiica sa, Iulia.

Pentru vizita reginei la acest laborator au fost luate măsuri excepţionale pentru a o proteja de COVID-19, toate persoanele care au intrat în contact cu ea fiind anterior testate.

În timpul vizitei, consilierul delegat al laboratorului, Gary Aitkenhead, le-a arătat reginei Elisabeta a II-a şi prinţului William tactici şi armament folosite de serviciile de contrainformaţii, noul Centru de Analiză Energetică şi le-a făcut o demonstraţie criminalistică cu explozivi. Inaugurarea acestui centru a fost scopul declarat al vizitei.

După declararea „lockdown-ului” naţional, Regina a rămas la reşedinţa sa de la Castelul Windsor, de unde şi-a îndeplinit de la distanţă obligaţiile prin legături video sau telefon.

Revoltă la Palatul Regal! De data asta, Regina Elisabeta a II-a a mers prea departe

Angajații care lucrează pentru regina Elisabeta a II-a au declarat răspicat că refuză să se izoleze de familii și să lucreze pentru regină, fără a părăsi palatul, timp de patru săptămâni.

Anunțul angajaților reginei vine în contextul în care familia regală le-a propus acestora, în perioada sărbătorilor de iarnă, să își părăsească familie și, timp de patru săptămâni, să lucreze pentru regină, neavând voie să părăsească palatul. Măsura a fost propusă în contextul pandemiei provocate de virusul chinezesc.

Personalul a fost rugat să îi ofere reginei sprijin în perioada sărbătorilor pe care o va petrece la la reședința din Sandringham.

În perioada sărbătorilor de iarnă, Elisabeta a II-a alege totdeauna un loc încântător, la Sandringham, în Norfolk, unde Familia Regală se adună în fiecare an pentru a petrece împreună Ajunul şi Ziua de Crăciun. Totul se petrece în jurul unui brad imens decorat cu ornamente delicate din sticlă care aparțineau cândva reginei Victoria.

Revolta angajaților o poate obliga pe regina Elisabeta a II-a ca, pentru prima dată în ultimii 33 de ani, să își petreacă sărbătorile la Castelul Windsor.

„Regina este extrem de furioasă”, au declarat surse apropiate reginei. „Personalul susține că ce e prea mult, e prea mult. Este absolut fără precedent”.

„Toată lumea vrea să îi fie alături și să o sprijine, dar situația în care ar fi nevoiți să stea departe de familiile lor este absolut de neconceput”.

Cozmin Gușă aruncă bomba! Noul cuplu nociv de pe scena politicii românești

Mesaj clar de la NATO pentru Erdogan. Îi este interzis