Evenimentul Zilei > Monden > Regele Charles îl dă afară din Palatul Buckingham pe Prințul Andrew
Regele Charles îl dă afară din Palatul Buckingham pe Prințul Andrew

Regele Charles îl dă afară din Palatul Buckingham pe Prințul Andrew

Regele Charles l-a dat în sfârșit afară din Palatul Buckingham pe fratele său, presupusul pacoste sexual, prințul Andrew, susține o persoană din interior. Prințul căzut în dizgrație, în vârstă de 62 de ani, care a demisionat din familia regală în urmă cu aproape trei ani din cauza legăturilor sale cu duo-ul de traficanți de sex Jeffrey Epstein și Ghislaine Maxwell, nu va mai avea voie să aibă un birou în castelul care servește drept sediu regal.

Ducele, în vârstă de 62 de ani, nu va mai avea voie să aibă un birou în clădire – sau să o folosească ca adresă corespondentă. Personalul său, păstrat acolo după ce a renunțat la serviciul public în urmă cu trei ani riscă acum să fie eliminat. În februarie, Prințul Andrew a plătit milioane de lire sterline pentru a soluționa un proces civil de agresiune sexuală din SUA intentat de Virginia Giuffre – fără a-și recunoaște răspunderea.

El recrutează o nouă echipă de comunicare în încercarea de a-și salva reputația zdrențuită și se așteaptă acum să își finanțeze propriul personal.

O sursă a declarat: „Orice prezență la Palat a luat sfârșit în mod oficial.” Acest lucru vine după ce miercuri, rolul lui Andrew de colonel al Grenadier Guards a fost dăruit reginei consort Camilla.

Paza i-a fost retrasă

The Sun a dezvăluit, de asemenea, în exclusivitate, că Ministerul de Interne i-a luat luna aceasta paza armată 24 de ore din 24, în valoare de 3 milioane de lire sterline pe an – și că Casa Regală va plăti nota de plată.

Se înțelege că Andrew va păstra, deocamdată, zona regală cu 31 de dormitoare de pe domeniul Windsor. Regina Elisabeta i-a fi permis fiului său Andrew să continue să folosească palatul și să păstreze un mic personal după ce acesta s-a retras din funcțiile publice în 2020. Dar, sub conducerea fratelui său, Andrew nu va avea voie să folosească Palatul Buckingham nici măcar ca adresă corespondentă.

„Orice prezență la palat s-a încheiat în mod oficial”, a declarat o sursă pentru publicație. „Regele a spus-o clar. El nu este un membru al familiei regale care lucrează în folosul Coroanei. Este pe cont propriu.”, au declarat surse pentru The Sun

Scandalul din SUA i-a pus capac

Interdicția este cea mai recentă dintr-o serie de pedepse de când Prințul Andrew a încercat să nege că o cunoaște pe acuzatoarea Virginia Giuffre, care susține că a fost obligată să facă sex cu el la ordinul lui Epstein și Maxwell.

Deși nu a recunoscut acuzațiile, el i-a plătit lui Giuffre o înțelegere de 12 milioane de dolari în februarie, după ce aceasta l-a dat în judecată pentru abuz sexual. El a fost deposedat de titlurile militare și regale și nu i s-a permis să poarte uniforma militară la înmormântarea mamei sale. La scurt timp după moartea ei, regele Carol i-a spus fratelui său că nu se va mai întoarce niciodată în viața regală. Luna trecută, regele l-ar fi deposedat pe Andrew de serviciul de securitate 24 de ore din 24.

Miercuri, regele Charles a numit-o pe regina consort Camilla colonel al Gărzilor Grenadier, o poziție deținută și prețuită cândva de Andrew. În ciuda exilului de la palat, se așteaptă ca Andrew să petreacă cina de Crăciun cu regele Charles și cu restul familiei regale.