Evenimentul Zilei > Actualitate > Redeschiderea școlilor a intrat în impas. Un oficial din Ministerul Sănătății anunță vești proaste
Redeschiderea școlilor a intrat în impas. Un oficial din Ministerul Sănătății anunță vești proaste

Redeschiderea școlilor a intrat în impas. Un oficial din Ministerul Sănătății anunță vești proaste

A devenit improbabil faptul că redeschiderea școlilor se va produce la data de 8 februarie, așa cum se dorea inițial.

Se vorbit în ultima vreme despre redeschiderea școlilor în România, la data de 8 februarie. Însă, acest scenariu a devenit improbabil, din cauza evoluției pandemiei de coronavirus. În țara noastră a fost detectată noua tulpină de coronavirus, apărută în Marea Britanie și răspândită în mai multe zone ale lumii. Așa că șansele ca redeschiderea școlilor să se consemneze la data discutată în ultima perioadă sunt destul de mici.

De ce va depinde decizia

Medicul Andreea Moldovan, recent numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre posibilitatea redeschiderii școlilor. „Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarieDecizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni. Dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan la Digi 24.

„Planurile de redeschidere a școlilor sunt în stadiul de evaluare, se discută ce fel de clase se vor deschide, sunt mai multe scenarii posibile, fie de afterschool, creșă, ciclu primar, fie de clase mai mari.

Redeschiderea școlilor la 8 februarie este improbabilă

Dar nu pot să vă dau un răspuns în acest moment pentru că ceea ce se întâmplă în următoarele două săptămâni va duce la decizia redeschiderii sau menținerii închise a școlilor în data de 8 februarie. Ceea ce suntem conștienți e că situația de școală online nu e de cea mai bună calitate. Din acest motiv profesorii au fost incluși în grupa prioritară de vaccinare. C să protejăm această categorie, dar vom putea să dăm un răspuns pe problema școlii cam peste o săptămână – 10 zile”, a mai afirmat Andreea Moldovan. Oficialul și-a exprimat scepticismul:

„Afi greșit să spun că eu cred că se vor deschide sau nu. Eu, personal, cred că nu vom putea să le deschidem la acea dată. Mi-aș dori să le deschidem, și eu sunt mamă, dar sinceră să fiu nu cred că s-ar putea deschide în 8 februarie”.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.