Evenimentul Zilei > Social > Update. Avarie majoră în România. Comisie constituită la nivel european
Update. Avarie majoră în România. Comisie constituită la nivel european

Update. Avarie majoră în România. Comisie constituită la nivel european

Mai mult de şapte judeţe din ţară au rămas fără curent electric, potrivit unor surse oficiale din Transelectrica. Cele mai afectate sunt oraşele Sibiu şi Cluj-Napoca.
UPDATE: O comisie constituită la nivel european va investigarea cauzelor care au dus la avaria produsă vineri după-amiază în sistemul european de transport al energiei, au declarat surse din Ministerul Energiei.
Nu ştie nimeni până acum cauzele incidentului. A fost constituită o comisie de investigaţii la nivel european care să afle în ce împrejurări s-a produs avaria, au arătat sursele pentru Agerpres.
Ştirea iniţială:
Într-o postare a combinatului chimic Azomureș se menţionează despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer. Emisiile fiind degajate de instalațiile Azomureș. În comunicat se menţionează că nu există niciun pericol pentru angajaţi sau pentru locuitorii din zonă.

Instalaţiile Azomureş s-au oprit, iar substanțe chimice au fost eliberate în aer

Dispeceratul național caută soluții pentru remedierea problemelor cât mai repede cu putinţă. Cele mai grave probleme sunt în Sibiu şi Cluj-Napoca în ceea ce priveşte alimentarea cu electricitate. Aceeaşi problemă este raportată şi în nord-vestul țării.

Postarea combinatului chimic Azomureș: „Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Judeţele afectate: Satu Mare, Maramureș, Bistriț-Năsăud, Cluj, Alba Sibiu

Locuitrii orașele din Cluj – Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș, Turda  reclamă faptul că le-au fost afectate aparatele electrocasnice din gospodării. În orașe nu mai merg lifturile, semafoarele și alte utilități alimentate cu energie electrică.

Una dintre explicaţiile date este că ar fi cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea de Transelectrica.  De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, de asemenea aceeaşi problema a fost şi cu internetul prin fibră optică.  Transelectrica anunță că se lucrează la avarie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: