Evenimentul Zilei > Social > Gaz pe foc la Azomureș. Pericol în zona de siguranță a platformei chimice
Gaz pe foc la Azomureș. Pericol în zona de siguranță a platformei chimice

Gaz pe foc la Azomureș. Pericol în zona de siguranță a platformei chimice

Conducerea combinatului chimic Azomureș din Tîrgu Mureș susține că din cauza construirii unei benzinării în imediata apropiere, platforma este în pericol.

„Azomureș a luat act cu suprindere de începerea demersurilor fizice de construire a unei stații de distribuție a carburanților, situată pe strada Gheorghe Doja, la o distanță de numai 50 de metri de platforma combinatului. Cunoscând intențiile dezvoltatorului de a construi stația de carburanți încă din 2017, Azomureș a semnalat instituțiilor abilitate că noua stație de distribuție a carburanților se află în zona de siguranță a platformei, zonă în care, în mod normal, nu ar trebui acordate noi autorizații de construcție. Azomureș își exprimă, din nou, îngrijorarea față de modul în care se acordă autorizații de construire care nu cadrează cu specificul unei zone industriale”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Combinatul chimic a generat foarte multe discuții în urma acuzațiilor că poluează deoarece este situat chiar la ieșirea din Tîrgu Mureș. Răspunsul responsabililor de mediu a fost că amplasarea Azomureș în acel loc a fost neinspirată deoarece nu s-a luat în considerare în acea vreme, în 1962 când a fost construit, extinderea orașului.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: