Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident de microbuz la Sibiu. Sunt cel puțin patru victime
Accident de microbuz la Sibiu. Sunt cel puțin patru victime

Accident de microbuz la Sibiu. Sunt cel puțin patru victime

Un microbuz de persoane care venea din Ungaria și mergea spre județul Covasna a fost implicat într-un grav accident de circulație.

Potrivit primelor informații de la fața locului, microbuzul de persoane a intrat într-un cap de pod, pe DN1, în localitatea Cristian din județul Sibiu.

Patru dintre ocupanții microbuzului ce venea din Ungaria au fost răniţi în urma impacutlui cu capul de pod. Cei patru bărbați au fost transportaţi cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu, potrivit unui anunț făcut vineri de reprezentanții Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Alți 7 bărbați au primit îngrijiri medicale la fața locului, de la personalul ambulanțelor sosite la fața locului, a mai anunțat sursa citată, care a precizat că victimele erau „conştiente şi neîncarcerate”.

„Patru bărbaţi cu vârstele cuprinse între 15 şi 69 de ani au fost transportaţi la UPU Sibiu, dintre care 2 bărbaţi au fost transportaţi de echipajele SMURD, policontuzionaţi, şi 2 bărbaţi au fost transportaţi de ambulanţele SAJ”, a declarat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Conform primelor date din ancheta Poliției Rutiere, șoferul microbuzului de persoane care venea din Ungaria și mergea spre o destinație din județul Covasna a pătruns la un moment dat pe contrasens şi s-a izbit violent într-un cap de pod.

„DN 1, km 320, în localitatea Cristian, şoferul unui microbuz condus spre Sibiu pătrunde pe contrasens şi intră în coliziune cu un cap de pod. În microbuz se aflau 7 bărbaţi, şofer plus 6 pasageri, circulau Ungaria – Covasna. Conducătorul auto are 69 de ani şi este din Covasna”, a anunţat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Acesta este al doilea accident grav în care este implicat un microbuz de pasageri, după ce joi seara, pe un drum județean din Giurgiu, a avut loc un accident în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz cu 18 pasageri. Şoferul autoturismului şi o femeie în vârstă de 42 de ani au suferit mai multe traumatisme și au fost preluate de o ambulanță. Alte cinci persoane din microbuz au fost rănite şi au primit îngrijiri la fața locului.