Evenimentul Zilei > Actualitate > Grav accident de microbuz. Cel puțin un mort. A fost activat Planul Roșu de intervenție
Grav accident de microbuz. Cel puțin un mort. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Grav accident de microbuz. Cel puțin un mort. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Un grav accident rutier s-a petrecut miercuri pe autostrada A1, pe sensul Deva-Sibiu. O persoană a murit iar o alta a rămas încarcerată, după ce un microbuz cu 15 persoane la bord s-a răsturnat.

 

În tragedie au fost implicate două mașini. Un microbuz de călători şi un autoturism, coliziunea având loc pe autostrada A1 Deva-Sibiu, în zona localităţii Tărtăria, din judeţul Alba, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Din informaţiile preliminare, în accident sunt implicate 15 persoane, dintre care una a decedat, iar alta a rămas încarcerată. Aceasta a fost extrasă şi i se acordă îngrijiri medicale.

Practic microbuz de transport persoane s-a răsturnat, pe banda de urgenţă. Din primele date arată că în afară de persoana decedată, alte 10 persoane ar fi rănite, dintre care una este în stare foarte gravă.

Banda de urgenţă este restricţionată, circulându-se îngreunat în zona producerii evenimentului rutier.

Pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului intervenind şase ambulanţe SMURD şi una de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, un echipaj de descarcerare şi o autospecială de stingere.

De asemenea, la locul accidentului a sositi şi un echipaj de la punctul medical avansat din cadrul ISU Hunedoara.

La această oră intervin 6 ambulanțe SMURD și 1 SAJ, 1 echipaj de descarcerare și 1 autospecială de stingere. Totodată, către locul intervenției se deplasează 1 elicopter SMURD.

Alt accident mortal pe Autostrada Soarelui, a avut loc miercuri dimineața

Un alt grav accident de circulație a avut loc miercuri dimineață pe Autostrada Soarelui la kilometrul 36. O persoană a murit, iar alte două au suferit leziuni, după ce două mașini s-au ciocnit pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, miercuri dimineață, se circulă îngreunat pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța, în apropierea localității Fundulea, județul Călărași, după ce a avut loc o coliziune între două autoturisme.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.