News Alert. Accident de microbuz, miercuri dimineața. Sunt 10 victime!

News Alert. Accident de microbuz, miercuri dimineața. Sunt 10 victime!

Accidentele în care sunt implicate autobuze sau microbuze sunt tot mai dese, iar acum, odată cu toamna și ceața, ele devin și mai grave.

Miercuri diminrața, un microbuz care transporta muncitori s-a răsturnat pe DN 1, la Movila Vulpii, după ce ar fi lovit un parapet. Zece persoane au fost transportate de urgență la spital.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, microbuzul în care se aflau 14 persoane a intrat într un parapet şi s-a răsturnat. Din fericire, nimeni nu a rămas încarcerat, toţi ocupanţii microbuzului reuşind să iasă afară din vehicul.

La faţa locului au fost mobilizate un echipaj de stingere, unul de descarcerare, trei de prim-ajutor şi o autospecială de transport victime multiple.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma evaluării medicale, pentru zece persoane s-a luat decizia de a fi transportate la spital cu diferite traumatisme. Patru dintre pasagerii microbuzului au refuzat transportul la spital.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova a transmis că accidentul s-a petrecut pe direcţia Câmpina-Ploieşti, traficul în zonă derulându-se alternativ dirijat pe o bandă.

Alte accidente recente cu autobuze sau microbuze

În urmă cu o săptămână, o persoană a murit şi alte şase au fost transportate la spital în urma unui accident rutier în care au fost implicate un TIR, un autobuz şi un microbuz pe DN 28 (DE 583) Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, fiind activat planul roşu de intervenţie.

O zi mai târziu, miercurea trecută, reprezentanții ISU Mureș au anunțat că, în jurul orei 13.30, un microbuz care transporta elevi s-a răsturnat pe raza localității Săbed, pe DN 15E, înregistrându-se scurgeri de motorină care au necesitat asigurarea de măsuri PSI. În microbuz se aflau 6 minori și un adult, toți cod verde, nu au existat persoane încarcerate, iar pasagerii microbuzului au refuzat transportul la spital. Microbuzul era proprietatea șoferului și mergea de la Câmpenița spre Șincai.

Statistici sumbre în România

În lunile de vară au loc cele mai multe accidente rutiere.1.864 de oameni au murit şi circa 40.000 au fost răniţi în accidente, doar în 2019. Faţă de anul 2018, cifrele sunt mai mici cu 0.2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în timpul concediilor. Anul trecut, 1.864 de oameni au murit în 31.146 de accidente rutiere, potrivit unei analize derulate de către Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, 729 erau pietoni. În plus, circa 40.000 de oameni au fost răniţi în accidente pe şosele.

Faţă de anul 2018, numărul persoanelor accidentate mortal a scăzut cu 0,2%, în timp ce numărul accidentelor de circulaţie rutieră care au cauzat răni a crescut cu 3,1%. Totodată, numărul persoanelor rănite a crescut cu 2,5%, conform sursei citate. Statisticile arată că în lunile de concedii au fost înregistrate cele mai multe accidente pe şoselele din ţara noastră: august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%).

În ceea ce priveşte luna producerii accidentelor, cele mai multe s-au înregistrat în lunile august (11,1% din numărul total de accidente), iulie (10,0%) şi septembrie (9,9%). Referitor la locul producerii acestora, cele mai multe au avut loc în interiorul localităţilor. Majoritatea evenimentelor rutiere au avut loc în timpul zile, iar carosabilul era uscat. Bucureştiul conduce topul celor mai multe accidente rutiere (3.978).