Evenimentul Zilei > Actualitate > Români, atenție! Marea escrocherie cu teste și certificate false pentru coronavirus
Români, atenție! Marea escrocherie cu teste și certificate false pentru coronavirus

Români, atenție! Marea escrocherie cu teste și certificate false pentru coronavirus

Teste pentru coronavirus, utopice, duc la certificate false ce sunt vândute de escroci pe internet.

Au apărut primii escroci care încearcă să vândă certificate false cu rezultatele unor teste pentru coronavirus. Există condiții aspre pentru românii care vor să revină în țară, mai ales pentru cei din Marea Britanie, așa că este nevoie de un astfel de test. Există români din Albion care s-au gândit să facă un ban punând în vânzare certificate false. Cei interesați nu trebuie să treacă prin teste și pot încerca să păcălească în momentul în care ajung în țară.

„În acest moment, cele mai aspre condiții sunt impuse pentru cei care vin din Marea Britanie. Toți cetățenii trebuie să prezinte un test anti-COVID negativ la intrarea în România, dacă vor să intre în țară.

Bulgarii cu teste false

Pe grupurile de români care trăiesc în Marea Britanie și unde am reușit și noi să intrăm, am văzut mai multe anunțuri ale unor persoane care se oferă să emită certificate cu rezultate negative ale testelor anti-COVID, desigur, contracost. Desigur, este o fraudă”, conform Digi 24.

La granița României, doi bulgari au fost prinși cu câteva zile în urmă în timp ce încercau să pătrundă în țară. Ei aveau asupra lor astfel de certificate rezultate din teste pentru coronavirus.

Au fost opriți la graniță și au procurat un test în 30 de minute

„Astfel de cazuri s-au descoperit la granița țării noastre. În urmă cu o săptămână și jumătate, doi bulgari au fost prinși când încercau să intre în România cu certificate medicale false. Aceștia audeclarat polițiștilor 50 de euro. Au fost și situații în care unele persoane nu au fost lăsate să intre în România pentru că nu aveau un test medical, iar după 30 de minute s-au întors cu un certificat, cel mai probabil fals.

Polițiștii au înăsprit controalele și spun că sunt mult mai vigilenți. Cazuri de persoane cu certifiate false au fost întâlnite și pe aeroporturi din Franța”, mai menționează sursa citată.