Evenimentul ZileiInternationalRecord de vaccinări in Franța. Peste 10 milioane de persoane au primit prima doză

Record de vaccinări in Franța. Peste 10 milioane de persoane au primit prima doză

Record de vaccinări in Franța. Peste 10 milioane de persoane au primit prima doză
Premierul framcez a anunțat că Franța a depășit pragul de zece milioane de oameni vaccinați și a declarat că până la jumătatea lunii mai numărul persoanelor imunizate se va dubla.

Premierul francez Jean Castex a anunțat că Franța a depășit joi pragul de zece milioane de oameni vaccinați cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Potrivit premierului francez, “Franța tocmai a depăşit zece milioane de persoane vaccinate cu o primă doză (de vaccin anticovid), ceea ce înseamnă că suntem în avans cu o săptămână faţă de obiectivul pe care l-am stabilit eu. Este o performanţă bună Franţa vaccinează mult”, a spus acesta fericit.

”Acest lucru se datorează (…) tuturor celor care se află şapte zile din şapte în serviciul acestei mari cauze naţionale care se numeşte vaccinare şi care ne ve permite să ieşim din această criză”, a declarat Jean Castex.

Numărul se va dubla până în mai

Obiectivul stabilit de Guvern este de a vaccina pâna la jumătatea lunii mai 20 de milioane de persoane.

Obiectivul inițial de vaccinare a 10 milioane de persoane a fost atins cu câteva zile înainte de termen, datorită ritmului alert de vaccinare.

În Franța ritmul vaciinărilor poate ajunge chiar și la 300.000 de oameni pe zi.

”Avem acum obiectivul de 20 de milioane (de vaccinări cu o primă doză) şi nu mă îndoiesc de faptul că mulţumită unei mobilizări generale îl vom atinge”, a dat asigurări joi Jean Castex.

În centrul de vaccinare vizitat, premierul francez a discutat cu un medic despre vaccinul AstraZeneca-Oxford care provoacă reticenţă, din cauza formării unor chaaguri de sânge, un efect secundar rar.

”Sunteţi cel mai bine plasat să învingeţi reticenţele, să le explicaţi pacienţilor dumneavoastră şi să-i convingeţi” cu privire la AstraZeneca, i-a spus Castex medicului.

”Este ceea ce facem”, i-a răspuns medicul, care consideră ”infim” numărul de tromboze în urma vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, în comparaţie cu trombozele în rândul populaţiei generale.

 

 


Accesează: