Evenimentul ZileiPoliticaReacții după scandalul „Foișor”. AUR cere demiterea lui Voiculescu și comisie parlamentară de anchetă

Reacții după scandalul „Foișor”. AUR cere demiterea lui Voiculescu și comisie parlamentară de anchetă

Reacții după scandalul „Foișor”. AUR cere demiterea lui Voiculescu și comisie parlamentară de anchetă
Premierul Florin Cîțu trebuie să-i demită de urgență pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și pe șeful DSU, Raed Arafat, solicită reprezentanții partidului AUR.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat, trebuie demiși de urgență de către premierul Florin Cîțu. Totodată, Parlamentul trebuie să înființeze o comisie parlamentară care să cerceteze felul în care s-a făcut evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor.

Solicitarea de demitere a celor doi oficiali vine din partea partidului AUR, conform unui comunicat transmis presei.

„Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor solicită prim-ministrului Cîţu demiterea imediată a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, precum şi a şefului DSU, Raed Arafat, doi dintre principalii responsabili ai dezastrului din sistemul medical românesc şi ai crizei sanitare de proporţii care face din ce în ce mai multe victime. Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu și Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toți expuşi unor pericole faţă de care aceștia nu îşi asumă nicio responsabilitate”, se arată în comunicatul de presă transmis de AUR.

AUR solicită demiterea celor doi, Vlad Voiculescu și Raed Arafat, având în vedere că în ciuda a ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, aceștia nu intenționează să-și părăsească funcțiile.

„Suntem pe deplin conştienţi că noţiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariţie publică, aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de cetăţenii români. Menținerea lor în funcție denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-românești pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreționar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demişi, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate”, se mai arată în comunicatul de presă.

Comisie parlamentară pentru investigarea cazului „Foișor”În acest context, AUR anunță că va iniția demersurile pentru înființarea unei comisii parlamentare, la Senat, care să investigheze ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Clinic „Foișor”.

„De asemenea, partidul AUR anunţă că va iniţia luni, 12 aprilie, în Senatul României, demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a investiga acţiunea de evacuare şi de transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular «Foişor», realizată în cursul serii şi nopţii de 10 aprilie, acţiune comandată de Raed Arafat şi avizată de ministrul Sănătăţii.

AUR atrage atenția că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniștri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce țara de pe rețelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui țap ispășitor în persoana managerului de la Spitalul Foișor”, se mai arată în comunicatul de presă.

Raed Arafat
Raed Arafat

AUR insistă pentru demiterea lui Voiculescu și Arafat

În finalul comunicatului, reprezentanții AUR susțin că Vlad Voiculescu și Raed Arafat trebuie să plece cât de curând de la conducerea celor două instituții pe care le conduc. Aceasta, fie prin demisie, fie în urma unei remanieri.

„Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovaţii să răspundă pentru faptele lor”.


Accesează: