Evenimentul ZileiPoliticaAcuzații la adresa AUR și PSD – două partide “cu mentalitate venită din negura Evului Mediu”

Acuzații la adresa AUR și PSD – două partide “cu mentalitate venită din negura Evului Mediu”

Acuzații la adresa AUR și PSD – două partide “cu mentalitate venită din negura Evului Mediu”
Odată cu protestele cetățenilor români și presiunile exercitate de către unii parlamentari în Parlamentul României, pe scena politică spiritele se încing. Asistăm la mai multe variante ale acelorași povești, în timp ce figurile politice se află într-un ping-pong de opinii pe teme privind situația pandemică actuală, redeschiderea economiei și a sistemului educațional din România. Potrivit unui comunicat emis de unul dintre reprezentanții USR-PLUS, partidele AUR și PSD sunt două formațiuni “cu mentalitate venită din negura Evului Mediu”.

Deputatul USR-PLUS Cristina Camelia Rizea este de părere că protestul reprezintă un drept fundamental în democrație, însă mai subliniază că PSD și AUR dau dovadă de cinism și manipulare. Reprezentanta USR-PLUS a comparat situația pandemică actuală cu epidemia de ciumă izbucnită la Moscova în anul 1771. 

“Deşi cu întârziere, autorităţile au luat atunci măsuri pentru limitarea răspândirii (bolii – n.r.). Au închis pieţele şi bisericile, prăvăliile şi cârciumile. Sub presiunea evenimentelor s-au dezvoltat teorii ale conspiraţiei şi mulţi credeau că boala este planul autorităţilor ca să-i ucidă sau să-i sărăcească. Vă sună cunoscut? În acest an, cauza pandemiei este alta: un virus. Restricţiile, cam aceleaşi. Teoriile conspiraţiei, din păcate, sunt identice.

Ce avem în plus în secolul XXI? Avem două partide în Parlament cu mentalitate venită din negura Evului Mediu care se agaţă cu disperare de nemulţumirile şi nefericirile oamenilor, le amplifică exploatând fricile primare ale umanităţii. Încurajează falsele teorii venite din laboratoarele sputnik. Aruncă în faţă tot felul de personaje ahtiate după rating şi îşi pun pe umeri, cu ipocrizie, mantia de falşi idoli salvatori”, s-a exprimat deputata USR-PLUS. 

“I-a durut în cot de sistemul sanitar”

Deputata USR-PLUS acuză PSD că, în ultimii treizeci de ani, au cultivat distrugerea sistemului sanitar, a educației, a antreprenoriatului, precum și promovarea non-valorilor. “Doar asta au făcut şi asta fac în continuare, cu neruşinare. (…) Trăim într-o lume interdependentă, în care orice bătaie de aripi dintr-un colţ al ei are repercusiuni majore în cealaltă parte”, a spus Cristina Rizea. 

“Dacă alegem să ignorăm virusul, să ne comportăm ca şi cum n-ar exista, care este rezultatul? Vor (PSD și AUR- n.r.) transformarea spitalelor în morgi? Pentru că în treizeci de ani i-a durut în cot de sistemul sanitar şi de aia nu avem, azi, nici dotări, nici medici suficienţi. Vor să rămânem o ţară izolată de restul lumii, închisă, cum e Coreea de Nord? Nici ei nu recunosc că virusul există. Sau vor mai bine să ne întoarcem în Evul Mediu? Le convine mai mult aşa? Le place să fie jupâni-oligarhi, într-o Românie sărăcită şi needucată?”, s-a mai exprimat deputata USR-PLUS.

Deputata USR-PLUS “nu îi respectă” pe cei care au sfidat regulile sanitare

Deputata Cristina Camelia Rizea a mai evidențiat că respectă protestatarii care au păstrat distanțarea fizică și regulile impuse pentru prevenirea răspândirii virusului, însă față de cei care au sfidat măsurile în cauză, atitudinea sa este total diferită. 

“E normal ca lumea să fie nemulţumită de restricţii, nimeni nu şi le doreşte. Dar sunt necesare ca să scăpăm mai repede de pandemie şi să ne întoarcem cu toţii, la o viaţă normală. Respect dreptul la protest. E un drept fundamental. Și îi respect pe cei care au protestat paşnic, au păstrat distanţarea fizică şi au respectat măsurile sanitare. 

Nu îi respect pe cei care au desconsiderat regulile, pe cei care au incitat la violenţă şi sfidare. Mă refer în special la dragii colegi parlamentari care au fost votaţi să facă legi bune pentru români şi nu să le încalce”, a spus deputata USR-PLUS.

“Clar, nu am niciun fel de consideraţie, pentru voi, (politicienii – n.r.) care vă luaţi lumină de la Moscova. Voi care exploataţi cu nonşalanţă greutăţile românilor, care vă cocoţaţi pe suferinţa lor. Combaterea pandemiei este un efort colectiv, iar voi, prin comportamentul vostru, nu doar că nu contribuiţi la acest efort, ci comiteţi păcatul capital de a vinde iluzia empatiei cu protestatarii pentru un share pe Facebook. Nu girez sfidarea; nici a legilor, nici a efortului colectiv. Dar mai ales, nu girez manipularea suferinţei în speranţa unui câştig politic”, a conchis Cristina Camelia Rizea.

 


Accesează: