Evenimentul Zilei > Sport > Răzvan Burleanu află dacă va fi validat de Tribunalul București
Răzvan Burleanu află dacă va fi validat de Tribunalul București

Răzvan Burleanu află dacă va fi validat de Tribunalul București

Instanța se va pronunța, astăzi, în cazul legalității alegerilor de la FRF. Un răspuns pozitiv ar da dreptul președintelui să-și continue activitatea, iar unul negativ ar duce la repetarea procesului electoral.

Înlocuirea lui Mircea Sandu, din fruntea FRF, nu a fost pe placul tuturor membrilor afiliați la organismul care conduce fotbalul autohton. Privit de majoritatea votanților cu simpatie, Răzvan Burleanu a strâns și contestatari, iar unii dintre ei au acționat concret, încercând să-i pună președintelui bețe în roate.

Astfel, șeful de la „Casa Fotbalului” va trece, astăzi, prin mari emoții, la două luni de la alegerea sa în funcție. Tribunalul București va decide dacă procesul de vot, ce a avut loc la data de 5 martie, a fost legal sau nu.

Cluburile sportive școlare, mărul discordiei

Pentru tânărul președinte, probleme au apărut atunci când AJF Giurgiu a depus o contestație la Judecătoria Sectorului 2, care viza modul de desfășurare a alegerilor. „Cluburile sportive şcolare, fiind cluburi de stat, de drept public, nu aveau voie să participe la alegeri. Și se știe că ROAF-ul prevede că au dreptul să participe numai cluburile sportive de drept privat. Eu am făcut această contestaţie după ce am primit hotărârea prin poştă”, a spus Viorel Leșeanu, inițiatorul contestației.

„Nu s-a discutat legitimitatea conducerii”

De partea cealaltă, oficialii FRF susțin că totul este o furtună întrun pahar cu apă. „Instanța a luat act că există o cerere de intervenție, nu o problemă, cum dezinformează reprezentantul legal al AJF Giurgiu. Nu s-au purtat discuții suplimentare, nu s-a discutat legitimitatea conducerii FRF, valabilitatea alegerilor sau orice alte chestiuni de natură juridică”, a fost replica federalilor.

Ce va face Sandu în cazul repetării alegerilor?

Dacă Tribunalul București îl va invalida pe Răzvan Burleanu, atunci la FRF se va produce un adevărat seism. „Într-o lună vor trebui organizate alegeri. Nu știu cu cine am vota în cazul ăsta”, ne-a declarat Viorel Leșeanu, președintele AJF Giurgiu. Leșeanu este fost coechipier al lui Mircea Sandu, la Sportul Studențesc, și multe voci din lumea fotbalului susțin că „Nașu,” ar sta în spatele contestării alegerilor, pentru a reveni, direct sau printr- un interpus, în fruntea FRF. Un răspuns favorabil primit de Burleanu îi permite tânărului președinte să-și vadă nestingherit de treabă.