Evenimentul Zilei > Actualitate > Razie extremă: 200 de petrecăreți, prinși într-un club. Polițiștii le-au stricat distracția
Razie extremă: 200 de petrecăreți, prinși într-un club. Polițiștii le-au stricat distracția

Razie extremă: 200 de petrecăreți, prinși într-un club. Polițiștii le-au stricat distracția

O petrecere ilegală într-un club brașovean a fost spartă sâmbătă noaptea. 200 de persoane chefuiau de zor în plină pandemie, fără respectarea restricțiilor.

200 de petrecăreți, prinși într-un club! O petrecere în club a fost întreruptă chiar în toiul distracției de forțele de ordine sâmbătă noaptea, în Brașov, potrivit Antena3. În urmă mai multor controale efectuate de către polițiștii brașoveni, s-a descoperit o petrecere ilegală la care participau 201 persoane, în plină pandemie.

Petrecăreții au plătit și taxă de intrare

Polițiștii brașoveni au identificat o locație pe raza municipiului Brașov. Aici au fost depistate 201 de persoane, ce participau la un eveniment privat, fără a fi respectate măsurile de protecție sanitară.

Polițiștii au  legitimat toate persoanele, fiind identificat și organizatorul evenimentului. Toate persoanele în cauză au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. În urma intervenției forțelor de ordine, evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația.

S-au ridicat băuturi în valoare de 10.000 lei

Verificările efectuate de polițiști au stabilit faptul că locația prezenta caracteristicile unui club. Pentru a a avea acces în locație și a participa la eveniment, se solicita o taxă de intrare.

Toate activitățile comerciale derulate se desfășurau în afara cadrului legal. Prin urmare a fost confiscată suma de 7.800 lei. S-a procedat la ridicarea mai multor bunuri, constând în băuturi alcoolice și nealcoolice, în valoare de aproximativ 10.000 lei.

Totodată, organizatorii au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea continuării verificărilor. Potrivit datelor Prefecturii Brașov, în prezent, rata de infectare în județul Brașov este de 2,22 cazuri la mia de locuitori.

Mega-petrecere cu lăutari şi 150 de oameni, oprită de jandarmi

Nu mai puţin de 150 de oameni s-au strâns la o petrecere organizată la o sală de evenimente din Dej. Organizatorii au chemat şi lăutari pentru a întreține distracția. Oaspeții s-au lăudat pe reţelele de socializare că ar fi pretrecut cu mascaţii.

Jandarmii au au sesizat situația și le-au făcut o vizită. Au dat amenzi, pe motiv că regulile din pandemie nu erau respectate, apoi au plecat. Au revenit câteva ore mai târziu şi au oprit petrecerea. În Dej, rata de infectare este aproape de 3 cazuri la mia de locuitori. Localul nu va fi amendat, petrecerea fiind organizată în mod legal.