Evenimentul Zilei > EVZ Special > Război într-una dintre cele mai aglomerate și periculoase pușcării din lume. Deținuții au fost decapitați
Război într-una dintre cele mai aglomerate și periculoase pușcării din lume. Deținuții au fost decapitați

Război într-una dintre cele mai aglomerate și periculoase pușcării din lume. Deținuții au fost decapitați

Scandal cu multe victime, într-o pușcărie din Guatemala, acolo unde două bande rivale s-au înfruntat cu toate armele pe care le aveau la îndemână.

Violențe extreme înregistrate la o pușcărie din Guatemala, acolo unde cel puțin au murit după o confruntare sângeroasă a bandelor rivale. Disputa a fost anihilată cu greutate de forțele de ordine. De asemenea, au existat și răniți, unii foarte grav. Problema a apărut după ce pușcăriașii au început o răscoală la penitenciarul din orașul Quetzaltenango, care se află situat la 200 de kilometri de capitala țării, Ciudad de Guatemala.

Cele două grupări interlope s-au bătut fără menajamente, iar unele dintre victimele care și-au pierdut viața în sângeroasa confruntare au fost decapitate.

Un deținut condamnat după gratii pentru crimă a ordonat membrilor bandei sale să îi atace pe rivali. În ziua în care soția sa fusese omorâtă în plină stradă

Surse din interiorul poliției din Guatemala au afirmat că un deținut a ordonat atacul asupra bandei rivale. A fost un act ce a reprezentat o răzbunare după ce soția sa a fost ucisă de clanul rival, în aceeași zi, de către asasini necunoscuți, care au fugit pe motocicletă.

Deținutul în cauză era încarcerat pentru crimă. Circa 500 de polițiști au fost masați în pușcăria respectivă, unde se instaurase anarhia, pentru a prelua controlul asupra centrului de detenție. La fel ca majoritate penitenciarelor din America Latină, și aici sunt foarte mari probleme din cauza condițiilor de viață și a supraaglomerării. Locul respectiv a fost proiectat și construit pentru a găzdui 500 de deținuți. Însă, în prezent, după gratii se află peste 2.000 de condamnați.

Guatemala, una dintre cele mai sărace țări din America Centrală. Traficanți de droguri se luptă fără menajamente pentru teritorii și influență

Potrivit surselor oficiale, circa jumătate din decesele violente înregistrate anual în această țară sunt provocate de membrii bandelor de infractori. Guatemala, o țară foarte săracă, locuită de aproape 17 milioane de persoane, este cunoscută pentru nivelul ridicat al insecurității. Marea miză a interlopilor de aici este legată de traficul de droguri.