Război în Israel, ziua 200. Hezbollah a anunțat că a atacat un sistem de rachetă Iron Dome

Război în Israel, ziua 200. Hezbollah a anunțat că a atacat un sistem de rachetă Iron Dome Rafah. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Război în Israel, ziua 200. Tensiunile au escaladat și mai mult de-a lungul graniței Israel-Liban, marți, când Hezbollah și armata israeliană s-au angajat într-o serie de schimburi de atacuri. Hezbollah a lansat două drone, se pare că erau pline cu explozibili, spre nordul Israelului.

De asemenea, surse din Hebron au spus că cei doi terorişti care au executat atacul cu maşina de luni dimineaţa la Ierusalim provin din două familii care au legături cu Hamas. Unul, Hatem Kawasme, este membru al unei familii asociate cu Hamas.

Război în Israel. Hezbullah a susținut că a atacat un sistem de rachetă Iron Dome

Potrivit Forțelor de Apărare Israelului (IDF), aceste drone au vizat zone din apropierea comunității Beit Hillel, în timp ce Hezbullah a susținut că a țintit o baterie de apărare antirachetă Iron Dome. Presa locală și autoritățile au raportat că trei persoane au fost rănite ușor în timpul atacului cu drone. IDF și-a exprimat îngrijorarea, deoarece sirenele nu s-au activat deoarece ar fi fost o defecțiune.

Atacu a dus la moartea lui Ismail Yousef Baz, un comandant proeminent al Hezbollah, responsabil pentru operațiunile din regiunea de coastă. Hezbullah a recunoscut moartea lui Baz, menționând că a fost ucis „pe drumul spre Ierusalim”, o expresie pe care o folosește pentru agenții pierduți în conflict cu Israelul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Peste 34.000 de palestinieni au fost uciși în conflictul din Gaza

Ministerul Sănătății condus de Hamas a raportat că cel puțin 34.097 de palestinieni au fost uciși și 76.980 au fost răniți de la izbucnirea ostilităților din 7 octombrie.

Aceste cifre, care nu au fost verificate independent, reprezintă, de asemenea, aproximativ 13.000 de oameni înarmați Hamas pe care Israelul pretinde că i-a eliminat în luptă. În plus, Israelul afirmă că a neutralizat aproximativ 1.000 de teroriști pe teritoriul său în ziua în care conflictul a reaprins. Pe partea israeliană, armata a suferit pierderi substanțiale, 260 de soldați IDF fiind uciși în timpul operațiunilor terestre din Gaza.

Sora liderului Hamas, acuzată de terorism

Sora liderului Hamas, Ismail Haniyeh, a fost acuzată oficial că face parte dintr-o organizație teroristă interzisă și incitare la terorism de către Curtea Magistraturii din Beersheba.

Acuzațiile în cauză se concentrează pe două mesaje pe care Sabah al-Salem Haniyeh, în vârstă de 57 de ani, le-a trimis în octombrie anul trecut, după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie. Potrivit documentelor, femeia „lauda, ​​încurajare și susținea” atacul.

Sabah are două capete de acuzare pentru acte de terorism, care implică posibilitatea unei pedepse de trei ani de închisoare, precum și de trei capete de acuzare de incitare la terorism, cu o pedeapsă de cinci ani.

SUA, măsuri împotriva unor unități militare israilene

Două surse americane au declarat pentru The Times of Israel că, pe lângă batalionul Netzah Yehuda – pe care administrația Biden ar fi programat să-l sancționeze săptămâna aceasta – Washingtonul ia în considerare sancțiuni împotriva altor unități militare și de poliție israeliene despre care se presupune că ar fi comis încălcări ale drepturilor omului împotriva palestinienii, scrie timesofisrael.com.