Război în Israel, ziua 198: Proteste în fața casei lui Benjamin Netanyahu din Cezareea

Război în Israel, ziua 198: Proteste în fața casei lui Benjamin Netanyahu din Cezareea Sursa foto: Captura ecran flash 90

Război în Israel, ziua 198. Peste o mie de persoane au protestat sâmbătă în fața casei premierului Benjamin Netanyahu din Cezareea, în nordul Israelului, cerând demiterea acestuia.

Război în Israel, ziua 198: Se cere demisia lui Benjamin Netanyahu

Sute de oameni au manifestat împotriva guvernului și pentru eliberarea ostaticilor. Fostul membru al Knessetului (Parlamentul unicameral al statului Israel), Yair Golan, a vorbit la protest, cerând oamenilor să se ridice și să lupte împotriva guvernului.

„Regenerarea și renașterea vor veni doar dacă ieșim în stradă în fiecare zi. Acest guvern trebuie să înțeleagă că nu are legitimitate să guverneze și că nu are capacitatea de a guverna pentru că noi suntem poporul, refuzăm să fim conduși de un grup corupt, cinic și violent care amenință că va distruge Israelul”, a spus Yair Golan.

Mii de oameni participă sâmbătă la Tel Aviv la un protest împotriva guvernului și pentru eliberarea ostaticilor.Război în Israel. Sursa foto: haaretz.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul de Externe al Israelului despre întâlnirea Erdogan-Haniyeh

Ministrul de Externe al Israelului a reacționat după întâlnirea dintre președintele turc Erdogan și șeful Hamas Ismail Haniyeh.

Frăția Musulmană: viol, crimă, profanarea cadavrelor și arderea copiilor. Erdogan, să vă fie rușine!”

Președintele turc Tayyip Erdogan și liderul Hamas Ismail Haniyeh au discutat despre atacurile israeliene asupra pământului palestinian, precum și despre pașii pentru furnizarea de ajutor „adecvată și neîntreruptă” pentru Gaza și pentru o pace „echitabilă și durabilă” în regiune, a scris biroul de comunicare al lui Erdogan. platforma de socializare X, fosta Twitter.

Hamas explorează mutarea sediului politic din Qatar

Potrivit Wall Street Journal, conducerea Hamas ia în considerare mutarea bazei sale politice din Qatar, într-o mișcare care ar putea răsturna discuțiile de încetare a focului pe care Qatar le-a mediat.

Rețeaua de televiziune saudită Al-Arabiya a raportat că trei agenți Hezbollah au fost uciși într-o lovitură israeliană în Jebbayn, sudul Libanului.

Șase rachete au fost lansate în regiunea Galileea de Vest din nordul Israelului, unele au căzut în zone deschise. IDF susține că 10 militanți palestinieni au fost uciși în timpul operațiunii în tabăra de refugiați Nur Shams, lângă Tul Karm, în Cisiordania.

Război în Israel.  37 de palestinieni au fost ucişi şi 68 au fost răniţi

Programul Alimentar Mondial al ONU a fost de acord să ajute la furnizarea de ajutor civililor din Gaza odată ce armata SUA va finaliza un debarcader pentru transportul asistenței umanitare pe mare, au spus oficialii americani.

De asemenea, 37 de palestinieni au fost ucişi şi 68 au fost răniţi în ultimele 24 de ore în Gaza, potrivit Ministerului Gaza Helath, condus de Hamas.  Aproximativ 50 de persoane au manifestat în faţa arestului militar Sde Teiman, unde sunt deţinuţi deţinuţi din Gaza, în semn de protest faţă de condiţiile de acolo.

Autoritatea Palestiniană reconsideră relațiile bilaterale cu SUA în urma dreptului de veto asupra apartenenței palestiniene la ONU. Mai exact, Autoritatea Palestiniană își reconsideră relațiile bilaterale cu SUA după ce a respins un vot al Consiliului de Securitate asupra candidaturii palestiniene la aderarea deplină la ONU, potrivit președintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Atacul aerian israelian de la Rafah a ucis cel puțin nouă persoane

Un atac aerian israelian asupra unei case din cel mai sudic oraș din Gaza, Rafah, a ucis cel puțin nouă persoane, dintre care șase copii, au declarat autoritățile spitalului.

O femeie palestiniană și un copil salvează bunurile din dărâmăturile unei case lovite de bombardamentul israelian de peste noapte în Rafah, sâmbătă.

Rachetele au lovit vineri seara o clădire rezidențială din cartierul vest Tel Sultan din orașul Rafah, potrivit apărării civile din Gaza. Cadavrele celor șase copii, două femei și un bărbat au fost duse la spitalul Abu Yousef al-Najjar din Rafah, arată înregistrările spitalului, mai informează haaretz.com.