Totodată, din rețetarul războaielor vor face parte și gloanțele inteligente, astfel încât nimeni, în afară de cei inițiați, nu va sesiza când vor începe conflagrațiile și când vor lua sfârșit.  

”Arta” invizibilității letale

”O țesătură inventată de un cercetător chinez, de o sută de ori mai fină decât firul de mătase, te poate face invizibil dacă dorești. Curând ea va intra în arsenalul armatei chinezești, ba chiar a flotei ce navighează în apele mării în apropiere de Hong Kong. Pânza are transparența aerului punctat pe alocuri de câte o hieroglifă. Cică radarele nu pot depista obiectele ce se află înfășurate-n ea. Oare cine se va încumeta să înfrunte o flotilă aflată în spatele unei stampe ce reflectă în ea, în funcție de oră, răsăritul sau amurgul? De fapt, se spune că țesătura este alcătuită dinb următorul pasaj din Confucius: Acela care învață, dar nu gândește este pierdut; cel care gândește, dar nu învață se află într-un mare pericol.

Gloanțele inteligente

Inventarea gloanțelor inteligente va revoluționa, cât de curând, arta războiului în asemenea măsură, încât conflagrațiile se vor desfășura atât de silențios, încât nimeni, în afară de cei inițiați, nu va sesiza când vor începe conflagrațiile și când vor lua sfârșit. Fiecare glonte, cel puțin deocamdată, va avea o singură țintă, scopul lui fiind de-a ucide animalul sau persoană marcată cu un punct pe monitorul unui computer care conține codul numeric personal, eventual, și datele legate de ADN-ul unei persoane sau a unui grup de persoane. Este suficientă o simplă apăsare pe tastă pentru ca glontele să fie amplasat pe orbita sa mobilă în căutarea țintei stabilite.

Exodul lui Moise și moartea primilor născuți

Mărimea glontelui va fi infimă și el va zbura firului de praf cu o viteză variabilă; străbătând sute sau chiar mii sau zeci de mii de km, va ajunge undeva în apropierea victimei, se va așeza stând la pândă, și la momentul oportun i se va înfige undeva în corp. Moartea va surveni pe loc sau lent, ca în urma unei boli produse de un virus necunoscut. Procedeul mă trimite cu gândul la Exodul lui Moise, la moartea întâilor născuți”, scrie Nichita Danilov.