Evenimentul ZileiPoliticaRareș Bogdan duce dorul vremurilor din presă. Politica a devenit prea grea?

Rareș Bogdan duce dorul vremurilor din presă. Politica a devenit prea grea?

Rareș Bogdan duce dorul vremurilor din presă. Politica a devenit prea grea?
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, pare că duce dorul vremurilor în care lucra ca jurnalist și făcea emisiuni de televiziune cu audiențe imense.

Chiar dacă a trecut ceva timp de când a făcut pasul spre politică, ba chiar o ocupă o funcție importantă în PNL, Rareș Bogdan rămâne legat, încă, de vremurile în care activa în presă și modera emisiuni de televiziune. Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul liberal își amintește de emisiunile pe care le modera, de colaboratorii și de invitații alături de care dezbătea subiecte de interes public.

„Și mie îmi lipsesc și îmi lipsiți, Laurentiu. Și tu, și Grigore, Oreste, Oana Stănciulescu, Stelian, ministrul Cristi Diaconescu, Dan Bucura, Alex Căutiș, Ion M, Ioana Ene-D., Valeriu Turcan, Doru Mărieș, Valentin Ionescu, Sabin, Ștefan Popescu, Doamna Lalu, Dan Dungaciu, Iulian Chifu, Iulian Fota și mulți alți jurnaliști, analiști sau experți care aduceau «lumina și înțelegerea unor lucruri de aici sau de departe» în casele românilor. Mi-e dor de acele seri și acea pasiune nebuna pentru adevăr și lumină!”, a scris europarlamentarul Rareș Bogdan în postarea pe care a publicat-o pe Facebook.

În anul 2012, Rareș Bogdan s-a mutat de la Cluj la București și a început un show pe teme politice la postul de televiziune Realitatea TV. Intitulată „Jocuri de Putere”, emisiunea lui Rareș Bogdan a ajuns printre cele mai urmărite de telespectatorii amatori de politică.

De la jurnalist la politician

De-a lungul vremii, Rareș Bogdan i-a luat la țintă pe mai toți politicienii importanți, de la Traian Băsescu, la Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis etc. După alegerile din 2016, el a devenit unul dintre cei mai vocali contestatari al lui Liviu Dragnea și al PSD, partidul condus ce acesta.

În anul 2019, în luna martie, Rareș Bogdan a lăsat televiziunea și a făcut pasul spre scena politică, înscriindu-se în PNL, partid pentru care a deschis lista de candidați la alegerile europarlamentare. Câteva luni mai târziu, după ce partidul a câștigat acest scrutin, președintele Ludovic Orban, președintele l-a propus pe Rareș Bogdan pentru funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Decizia a fost adoptată cu o majoritate covârșitoare de voturi în Consiliul Național al PNL din 8 august 2019.

Cu această ocazie, Rareș Bogdan a făcut o declarație politică, celebră, solicitându-le colegilor săi să închidă ușile partidului pentru membrii PSD.

„Ferecaţi uşile PNL pentru orice ales local al PSD. Îi vom zdrobi, sunt dezorientaţi, sunt îngenuncheaţi. (…) Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei, zdrobiţi-i în alegeri, nu îi aduceţi în casa noastră!”, spunea la vremea respectivă Rareş Bogdan.


Accesează: