Evenimentul ZileiPoliticaNicușor Dan face pasul în PNL? „A ales să se apropie de liberali și să se distanțeze de USR”

Nicușor Dan face pasul în PNL? „A ales să se apropie de liberali și să se distanțeze de USR”

Nicușor Dan face pasul în PNL? „A ales să se apropie de liberali și să se distanțeze de USR”
Primarul general, Nicușor Dan, se apropie din ce în ce mai mult de PNL și ia distanță față de USR, partidul care l-a propus, pentru prima oară, candidat la Primăria București

Analistul politic Cristian Hrițuc a comentat gestul prin care Nicușor Dan i-a predat, premierului Ludovic Orban, liderul PNL, cheile sediului de campanie electorală. Într-o postare pe contul său de Facebook, analistul politic a apreciat că gestul lui Nicușor Dan, simbolic, indică o distanțare de USR, partidul condus de Dan Barna și o apropiere de PNL.

„Nicușor Dan îi predă cheile de la sediul de campanie pe care l-a avut lui Orban. Gest simbolic. Nicușor Dan a ales să se «apropie» din ce în ce mai mult de liberali și să se distanțeze de USR”, a arătat Cristian Hrițuc.

Analistul politic a prezentat, pe scurt, în această postare, cum a ajuns Nicușor Dan primar, pornind de la cursa internă în care s-a confruntat cu Vlad Voiculescu, susținut de PLUS.

„Firul epic e cam așa: acceptă nominalizarea din partea PNL pentru candidatură, obligând USR să renunțe la cursa internă, îi dă șah mat lui Vlad Voiculescu și ajunge candidatul PNL-USR. Imediat după alegerile locale, lasă de înțeles că PNL l-a susținut mai mult”, a mai arătat Cristian Hrițuc în postarea de pe Facebook.

El a comentat arătând că USR ar trebui să-și facă o analiză și să vadă de ce Nicușor Dan a luat această decizie și a preferat să se afișeze alături de liberali.

„Acum, se afișează la începutul campaniei electorale pentru alegerile generale alături de Orban și conducerea PNL București. USR ar trebui să își facă o analiză și să vadă de ce l-a pierdut pe Nicușor Dan”, a mai scris analistul politic pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a participat, alături de Ludovic Orban și de candidații liberali, Violeta Alexandru (ministru Muncii) şi Florin Cîţu (ministrul Finanțelor Publice) la lansarea sediului de campanie al PNL Bucureşti. Acesta este deschis la magazinul Bucureşti, aceeași locație pe care a folosit-o și Nicușor Dan în campania pentru Primărie Municipiului București.


Accesează: