Evenimentul Zilei > Politica > PNL a boicotat ședința conducerii Senatului. Garantează trecerea „Fără penali” în viitorul Parlament
PNL a boicotat ședința conducerii Senatului. Garantează trecerea „Fără penali” în viitorul Parlament

PNL a boicotat ședința conducerii Senatului. Garantează trecerea „Fără penali” în viitorul Parlament

Liberalii au transmis că PNL a boicotat şedinţa de joi a Biroului permanent, invocând jocurile de culise ale PSD. Ei fac însă o promisiune surpriză.

Ședința conducerii Senatului, convocată, joi, la solicitarea USR nu a mai avut loc din lipsă de cvorum. La întâlnire trebuia să se convoace plenul pentru a vota inițiativa USR ”Fără penali în funcții publice” astfel încât referendumul să se desfășoare odată cu alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

 PNL așteaptă noul Parlament

PNL a boicotat ședința conducerii Senatului dominată de majoritatea PSD pentru că vrea ca Inițiativa Fără Penali să fie adoptată! În acest moment, PSD – “groparul justiției”, autorul OUG 13, ar respinge acest proiect de revizuire a Constituției, care amintim că trebuie să fie votat de două treimi din parlamentari.

Majoritatea toxică PSD din Senat (nu mai puțin de jumătate din senatori sunt în momentul de față membri PSD) de-abia așteaptă să voteze împotriva proiectului “Fără penali”!

PNL garantează adoptarea inițiativei “Fără penali” și a propunerii de revizuire a Constituției în conformitate cu referendumul pe justiție inițiat de Președintele României, în data de 26 mai 2019 și votat de peste 6 milioane de români. Acest lucru se va întâmpla odată cu învestirea noului Parlament!

Spre deosebire de alții, noi nu avem încredere în PSD și azi există riscul ca inițiativa să fie respinsă. Nu putem permite PSD să continue ticăloșiile în Parlament! PNL nu poate fi de acord să dea gir PSD pentru a recăpăta controlul asupra Senatului, prin compunerea Biroului Permanent, respectiv să permită ca toate măsurile Guvernului să fie răstălmăcite, compromise, denaturate în acest Parlament expirat și ilegitim”, se arată în postarea de joi a paginii de Facebook a PNL.

Combinații  PNL – PSD?

În replică, USR a acuzat PSD și PNL de combinații parlamentare, relatează News.ro. Conducerea Senatului (controlată de PSD) a decis ca votul să fie dat prin prezența fizică a parlamentarilor și nu prin telefon, așa cum s-a procedat în ultimele luni.

Liberalii au anunțat, prin vocea Alinei Gorghiu, că vor vota inițiativa USR doar dacă va fi cvorum fără ei. Iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice” nu va mai intra la vot într-un plen al forului legislativ, aşa cum a solicitat liderul senatorilor USR Radu Mihail. PSD, PNL şi UDMR au boicotat şedinţa de BP convocată de USR joi la ora 12.00. Senatul nu a avut miercuri cvorumul de minim 68 de senatori pentru a desfăşura plenul şi vota asupra acestei iniţiative cetăţeneşti.