Rareș Bogdan a dezvăluit strategia în direct. „Tripla” care va conduce România

Rareș Bogdan a dezvăluit strategia în direct. „Tripla” care va conduce România Sursa foto: EVZ

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a anunțat în premieră cum ar putea arăta noul Guvern după alegerile din 6 decembrie.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a fost invitatul special al ediției din 11 noiembrie a interviurilor ȘtiriDiaspora.  Prim vicepreședintele PNL a spus în exclusivitate  cu cine ar putea face alianță liberalii pentru a obține majoritatea.

„Îmi doresc PMP și USR"

Întrebat dacă în viitoarea alianță guvernamentală de la parlamentare ar putea fi cooptat și UMDR-ul, Rareș Bogdan a răspuns: „Am un respect deosebit pentru populația de etnie maghiară. Consider că sunt cetățeni onești, dar pentru liderii UDMR cred că repetarea dimineață, după ce-și fac sfânta rugăciune și își beau cafeaua, a articolului 1 din Constituție ar fi un atu. Nu mi-i doresc la guvernare, îmi doresc mai repede PMP și USR.

Suntem PNL și ne vom ocupa de cetățenii României, indiferent de etnie. Așa cum Ilie Bolojan, Emil Boc, Florin Oancea sau alți primari din orașele unde sunt comunități importante de maghiar, nu a existat nici o diferență în administrarea orașelor cu privire la străzile sau casele unde locuiesc etnici maghiari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Emil Boc a fost același primar pentru maghiari și pentru români, Ilie Bolojan a făcut la fel, de asemenea, Daniela Câmpean la Sibiu e același președinte de Consiliu Județean la Sibiu și deopotrivă se comportă și cu sașii și cu romii și cu evreii, cu maghiarii și cu români," a declarat politicianul.

Momentul 10 august 2018 e încă viu

Chestionat legat de instituția care coordonează relațiile cu românii din afară, Departamentul Românilor de Pretutindeni, liberalul a declarat: „Deocamdată funcționează ca agenție, e condus de un om bine ancorat în problemele diasporei, Ovidiu Burdușa.  Important este câți bani poate să aducă, ce proiecte atrage pentru cei 5 milioane de români din diaspora. Este un domeniu extrem de important pentru o guvernare care a primit câteva sute de mii de voturi de acolo (…)

A reușit să fie o platformă între frații noștri din diaspora și cele două ministere cu care românii intră în contact cel mai des, Ministerul de Interne și MAE. Chiar dacă mai sunt funcționari publici care își dezonorează statutul, actele pe care le emite azi o ambasadă, un consulat sunt mult mai ușor de obținut decât în urmă cu ani de zile”.