Evenimentul ZileiPoliticaBomba detonată în curtea PSD: „Trei miniștri, anchetați pentru corupție”

Bomba detonată în curtea PSD: „Trei miniștri, anchetați pentru corupție”

Bomba detonată în curtea PSD: „Trei miniștri, anchetați pentru corupție”
Ultimii trei miniștri numiți de PSD la conducerea Ministerului Sănătății sunt cercetați de procurori pentru fapte de corupție.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat că sistemul sanitar a fost „prăduit” de guvernările anterioare și, în acest context, a dat ca exemplu cazurile ultimilor trei miniștri PSD, care sunt anchetați pentru corupție.

„Simt nevoia să fac o paranteză aici şi să reamintesc că ultimii trei miniştri ai Sănătăţii, din ultimele trei guverne PSD, din ultimii trei ani, au fost şi sunt anchetaţi pentru cazuri de corupţie, ultimul dintre ei fiind chiar arestat pentru «vămuirea» contractelor de achiziţie de aparatură medicală pentru sălile de operaţii dintr-un spital din Baia Mare”, a spus Raluca Turcan.

Ea a făcut aceste acuzații în condițiile în care a vorbit despre alocările de fonduri pe care guvernul condus de Ludovic Orban le-a făcut pentru achiziția de echipamente medicale. Raluca Turcan a subliniat, în context, că actualul guvern a alocat 1,2 miliarde de euro pentru decontarea achiziţiei de aparatură medicală.

„Guvernul României a decis, prin ministerul Fondurilor Europene, să deschidă linie de finanţare pentru decontarea achiziţiei de aparatură medicală în lupta cu SARS-CoV-2, plecând de la 350 de milioane de euro plafon. (…) Termenul limită pentru depunerea acestor proiecte a fost 30 septembrie. Am plecat de la 350 milioane de euro şi am constatat că solicitările de decontare pentru achiziţia de aparatură s-au ridicat la 1,2 miliarde de euro”, a mai spus Raluca Turcan.

Potrivit spuselor sale, plafonul de finanțare a fost ridicat de guvernul condus de Ludovic Orban în condițiile în care guvernările anterioare au „prăduit” sistemul medical.

„Am ridicat acest plafon, tocmai pentru că guvernul Orban, guvernul PNL a pus pe primul loc sănătatea publică şi într-un sistem sanitar prăduit de guvernările anterioare investiţia în aparatură medicală trebuia să reprezinte o prioritate. (…) Cam acesta era contextul în care Guvernul a decis să infuzeze o sumă uriaşă de bani pentru achiziţia de aparatură medicală, în lupta cu această pandemie”, a afirmat Raluca Turcan.

 


Accesează: