Evenimentul Zilei > Politica > Orban, sabotat de 4 miniştri? Iohannis a aflat-o din zona PSD. Asta-i bombă în PNL
Orban, sabotat de 4 miniştri? Iohannis a aflat-o din zona PSD. Asta-i bombă în PNL

Orban, sabotat de 4 miniştri? Iohannis a aflat-o din zona PSD. Asta-i bombă în PNL

Preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Ludovic Orban au fost vizaţi joi de un atac politic foarte apăsat, lansat de Eugen Bejinariu, deputat PSD de Suceava care a mai criticat guvernarea PNL în termeni duri şi cu alte ocazii.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, social-democratul acuză că guvernul condus de Ludovic Orban are 4 miniştri care livrează minciuni românilor în loc să le rezolve problemele. Mesajul îl vizează inclusiv pe preşedintele României. Klaus Iohannis.

În prim-plan apar ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, dar şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Despre aceştia, Eugen Bejinariu susţine că nu fac altceva decât să propage o politică în numele interesului propriu al partidului care i-a propulsat la putere, nicidecum în folosul cetăţenilor.

Ce păcate are PNL în viziunea PSD?

„Păcatele liberalilor şi ştampila de vot” este titlul ales pentru comunicatul de presă semnat de deputatul PSD de Suceava. În rândurile de mai jos, Bejinariu cere celor 4 miniştri, dar şi liderului Guvernului României să explice de ce nu şi-au onorat promisiunile.

„Guvernul nu încetează sa ne explice, de aproape un an, că cea mai mare parte a responsabilităţii pentru soarta ţării stă nu în mâinile celor care o conduc, ci în fişa postului nostru, de cetăţeni. Guvernul ne explică aceleaşi lucruri primare: nevoia igienei, a distanţei de ceilalţi si a purtării măştii – care oricum a devenit obligatorie- dar uită să dea socoteala pentru promisiunile pe care nu le-a îndeplinit.

Guvernul şi-a uitat rolul, menirea si obligaţia faţă de cei pe care a jurat să-i conducă cu responsabilitate către o viaţă mai bună. Au promis măşti pentru oamenii cu venituri mici; au uitat! Au promis ventilatoare care să poată salva mai multe vieţi la terapie intensivă; le-au pierdut pe drum!”

Ajutorul financiar promis companiilor?

În continuarea comunicatului de presă, parlamentarul social-democrat a identificat şi alte promisiuni ale guvernului Orban: „Au promis tablete pentru sute de mii de copii care nu au acces la educaţie; au minţit!

Au promis ajutor financiar pentru companii din sectoare economice răpuse de criza; le-au amăgit! Au promis investiţii; le-au amânat! Au promis transparenţă; se ascund mincinos dimpreună cu bugetul anului viitor!

Au promis competenţă; s-au compromis cu numiri ruşinoase de impostori! Ministrul Finanţelor halucinează de la tribună despre economia care îşi revine, vorbind unei populaţii ce agonizează în faţa unui colaps general. Ne vorbeşte despre colectări de bani record la bugetul de stat, decupând doua luni ca exemplu dintr-un an care are cel mai mic procent de încasări.”

Gafa făcută de Monica Anisie

Deputatul PSD nu a uitat de gafa făcută de Monica Anisie: „Ministrul Educaţiei le spune copiilor care n-au curent electric că în lipsa tabletei se pot uita la televizor pentru lecţii. Ministrul Muncii se ocupă cu petiţii către Guvernul din care face parte, făcând paradă de obiceiuri ONG-iste la un an de când este numită sa rezolve si nu să semnaleze probleme.

Ministrul Sănătăţii (n.r. – Nelu Tătaru) s-a încăpăţânat sa fie singurul din lume care dispune internarea forţată a asimptomaticilor, punând o presiune infernală şi inutilă atât pe sistemul sanitar, cât şi pe oamenii care nu aveau, în fapt, nevoie de niciun tratament. În tot acest timp, premierul ne ceartă pe noi, cetăţenii.

Aflăm în fiecare zi că noi, cetăţenii, suntem vinovaţi de dezastrul în care se zbate ţara. Guvernanţii ne spun că nu lipsa lor de pricepere este cauza haosului, ci nesupunerea noastră. Ne uităm la televizor ca să aflăm de la responsabilii ţării că noi suntem vinovaţi de ceea ce se întâmplă şi aproape că fiecare discurs ne admonestează, ne apostrofează şi ne ameninţă cu privire la viitor.”

Liberalii au rămas fără umanitate?

„Nu există niciunde în lumea civilizată guvernanţi mai lipsiţi de umanitate, de empatie si de responsabilitate în faţa oamenilor pe care îi conduc. În lumea occidentală, din care România face parte, liderii sunt umili, în sensul frumos al cuvântului, sunt empatici şi vorbesc din poziţia celui care serveşte naţiunea şi nu a superiorului frustrat care împrăştie năduf.

Liderii ţărilor care vor depăşi criza sunt cei care îşi ascultă cetăţenii, le înţeleg nevoile şi le rezolvă problemele. Liderii ţâfnoşi, supăraţi pe electorat şi care vorbesc alegătorilor precum unor preşcolari neastâmpăraţi vor avea la dispoziţie patru ani de stat în opoziţie pentru a-şi reaminti lecţia responsabilităţii faţă de oameni”, a mai transmis Bejinariu în comunicatul de presă.

sursa: agerpres.ro

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News