Ludovic Orban și ministrul Apărării au vizitat în Israel pavilionul IAI de la Defense Industries Show

Ludovic Orban și ministrul Apărării au  vizitat în Israel pavilionul IAI de la Defense Industries Show

Premierul României, Ludovic Orban, și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au vizitat Pavilionul Israel Aerospace Industries (IAI) din cadrul Expoziției Industriei de Apărare din Ierusalim. Cei doi demnitari au fost informați despre soluțiile de top ale IAI, cu performanțe dovedite operational și care înglobează cele mai avansate tehnologii de la nivel global, soluții capabile să răspundă planurilor de înzestrare pe diferite coordonate specifice ale Ministerului Apărării.

Primele prezentate au fost faimoasele sisteme UAV (vehicule aeriene fără pilot) ale IAI, o atenție specială fiind acordată Heron tactic, care este oferit României ca parte a familiei Heron. Heron tactic este cel mai avansat din gamă, oferind un nivel maxim de performanță. Este conceput pentru a îndeplini o gamă largă de sarcini cu cea mai mare eficiență și flexibilitate, fiind dezvoltat în baza experienței operaționale extinse UAV acumulată la IAI.

 

UAV-urile produse de IAI sunt aflate în dotarea mai multor armate

Sistemele Heron sunt utilizate de peste 50 de entități din întreaga lume, inclusiv de forțele aeriene israeliene și germane, și în zone de conflict precum Afganistan și Mali. IAI a fost pionier în domeniul UAV la nivel international. Cu aproape 50 de ani de experiență, IAI oferă capabilități avansate la UAV-uri de toate dimensiunile, de la cea mai mică la cea mai mare, care are o greutate maximă la decolare de 5,7 tone. Sistemele UAV sunt compatibile cu orice rețea de utilizator final și pot fi configurate cu o gamă largă de sarcini utile în funcție de alegerea clientului. În plus, sistemele interacționează cu toate sistemele câmpului de luptă conform standardelor internaționale (STANAG).

Tehnologie avansată, sisteme de apărare antiaeriană și sateliți de supraveghere

Premierului român, Ludovic Orban, i-a fost prezentat și Barak MX, un sistem operațional de apărare antiaeriană care folosește tehnologie avansată pentru a proteja suprafețe mari la un cost relativ scăzut. De asemenea, a fost prezentat satelitul de supraveghere OPTSAT 3000, care oferă o soluție completă, incluzând o stație de comandă și control, un centru de activitate, analiza datelor, lansare, întreținere și servicii avansate pentru clienți. Satelitul îndeplinește nevoile largi de apărare ale națiunii clientului și poate fi utilizat de o manieră independentă de client.

O colaborare cu IAI oferă destul de multe avantaje pentru România, având în vedere angajamentul declarat al companiei de a se parteneria cu întreprinderi locale în proiectul UAV-urilor și în proiecte suplimentare de apărare aeriană și radar. O astfel de colaborare va sprijini economia locală, inclusiv prin transfer de tehnologie și capacități de producție și dezvoltare locală, cu potential de colaborare pe termen lung în domeniul UAV-urilor, precum și pe alte coordonate. Înființată în anul 1953, IAI este cea mai mare companie guvernamentală din Israel și un jucător cheie al industriei de apărare la nivel global.

Ne puteți urmări și pe Google News