Evenimentul Zilei > Actualitate > Radu Banciu, despre decizia președintelui: ”Iohannis a avut un imbold leninist, cerându-le pur și simplu trei lucruri celor din Guvern”
Radu Banciu, despre decizia președintelui: ”Iohannis a avut un imbold leninist, cerându-le pur și simplu trei lucruri celor din Guvern”

Radu Banciu, despre decizia președintelui: ”Iohannis a avut un imbold leninist, cerându-le pur și simplu trei lucruri celor din Guvern”

Radu Banciu a vorbit, în emisiunea sa de pe B1 TV - "Lumea lui Banciu", despre decizia Președintelui Klaus Iohannis de a promulga bugetul pe 2017.

Realizatorul afirmă că președintele României a aprobat bugetul, dar ca să fie toată lumea mulțumită, acesta a mărturisit că este nemulțumit: ”Iată, bugetul a fost aprobat până la urmă de Klaus Iohannis. A promulgat, finalmente, șeful statului legea bugetului, dar, ca să împace pe toată lumea, s-a declarat nemulțumit de el. Nu mai putea să tragă de timp, spun gurile rele. Timpul costă bani până la urmă și, fiind vorba de buget, cu atât mai mult și atunci nu a mai avut încotro și a promulgat un buget pe care el îl consideră, totuși, hiperoptimist. E firesc, la fel ar fi fost și dacă liberalii ar fi făcut asta, iar un președinte PSD-ist ar fi trebuit să-l promulge. Nu e nicio diferență.

A avut, totuși, un imbold leninist, nu fascist cum îl atacam ieri, cerându-le pur și simplu trei lucruri celor din Guvern: ”responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate”. De ce spun leninist? Deoarece de la acel ”învățați, învățați, învățați” a lui Lenin la acest, e adevărat, iliescian ”responsabilitate”… Cum spunea Iliescu în anii 90, fără să se aplice niciodată. Ce responsabilitate a avut Iliescu? În ce? În nimic, desigur!”, a afirmat Radu Banciu, potrivit b1.ro.