Evenimentul Zilei > International > Puțin este convins că Rusia nu se va prăbuşi după ce nu va mai fi președinte
Puțin este convins că Rusia nu se va prăbuşi după ce nu va mai fi președinte

Puțin este convins că Rusia nu se va prăbuşi după ce nu va mai fi președinte

Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat convins că, după ce nu va mai fi preşedinte, Rusia nu se va prăbuşi brusc peste noapte. Amendamentele adoptate recent la Constituţia rusă, îi oferă liderului de la Kremlin posibilitatea de a rămâne în funcţie până în 2036.

Într-un interviu acordat postului de televiziune american NBC, șeful statului rus a amintit că, în 2000, țara se clătina la limita păstrării suveranității sale, a integrității teritoriale, numărul cetățenilor aflați sub pragul sărăciei era colosal și catastrofal, nivelul Produsului Intern Brusc căzuse deja la pământ”. Acum, situația este cu totul alta, a subliniat liderul de la Kremlin.

„La un moment dat va veni, desigur, altcineva în locul meu. Ar însemna că toate astea ar trebui să se prăbușească? Am luptat împotriva terorismului – slavă domnului, l-am smuls din rădăcini. Ar trebui oare ca toate astea să renască? Cred că nu. Este altceva că pe scena politică pot apărea diferiți oameni, cu opinii diferite. Și este foarte bine”, a subliniat Putin.

„Dacă voi observa că o persoană, fie ea și critică la adresa unor domenii ale activității mele, dar dacă eu văd că acest om are puncte de vedere constructive, că acest om este devotat țării, că este gata să așeze pe altarul Patriei nu doar ani, ci toată viața lui, eu vor face totul pentru ca astfel de oameni, indiferent de părerea lor despre mine, să fie susținuți”, a asigurat președintele.

Rusia va sta ferm pe picioare și va privi cu încredere spre viitor”

În același timp, Putin este convins că bazele fundamentale ale statalității ruse, ale economiei ruse, ale sistemului politic vor fi de așa natură, încât Rusia va sta ferm pe picioare și va privi cu încredere spre viitor.

„Cândva, bineînţeles, este un proces biologic, natural, vom fi înlocuiţi cu toţii (…). Dar sunt sigur că bazele fundamentale ale statalităţii ruse, ale sistemului ei politic şi economic vor fi de aşa natură încât Rusia va sta ferm pe picioare şi va privi cu încredere spre viitor”, a spus Putin.

El, va lua parte la un summit, alături de Joe Biden, președintele SUA. Un eveniment istoric, foarte interesant, după ce liderul de la Casa Albă a spus despre cel de la Kremlin că este un „ucigaș”. Iar Putin a replicat ironic, afirmând că-i dorește lui Biden multă sănătate.