Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a dispărut laptopul fiului președintelui Biden, în care erau date despre Puiu Popoviciu
Cum a dispărut laptopul fiului președintelui Biden, în care erau date despre Puiu Popoviciu

Cum a dispărut laptopul fiului președintelui Biden, în care erau date despre Puiu Popoviciu

În contextul procesului lui Puiu Popoviciu de la Londra au apărut informații delicate despre relațiile dintre afaceristul român și fiului președintelui SUA Joe Biden. Informații personale, într-o corespondență din care reieșea că Hunter Biden ar urma să-l ajute pe Popoviciu să scape de dosarul penal.

Așa cum am precizat într-un articol anterior, corespondența era veche de câțiva ani, dar informații despre ea au apărut în timpul campaniei electorale de anul trecut. Hunter Biden ar fi trebuit să intervină la magistrații din România ca să-l scape pe Puiu Popoviciu de acuzațiile de corupție pe care i le aducea DNA. Nu avea nicio legătură cu procesul de extrădare și cu judecătorii din Marea Britanie care, săptămâna trecută au decis că Puiu Popoviciu nu a avut parte de un proces echitabil în România.

Laptopul pierdut a lui Hunter Biden și mailurile cu Popoviciu

Despre laptopul pierdut a lui Hunter Biden a scris presa engleză, în principal jurnaliștii de la Daily Mail, care au publicat mai multe articole având ca subiect relațiile dubioase ale fiului președintelui. Hunter Biden și un fost director FBI au fost angajați de omul de afaceri Puiu Popoviciu să îl scape de dosarul în care a fost acuzat și condamnat în România pentru dare de mită, a scris Daily Mail .

Investigațiile jurnaliștilor englezi au plecat de la e-mailurile descoperite în laptopul pe care Hunter Biden l-a pierdut la un moment dat. O parte din corespondență au ajuns în presă. Așa s-a aflat și despre afacerile lui Biden jr. în Ucarina și China, afaceri despre care presa americană favorabilă lui Donald Trump a susținut că sunt ilegale.

Puiu Popoviciu a fost menționat pentru prima dată în e-mailurile lui Hunter în septembrie 2015, când acesta lucra la firma Boies Schiller Flexner, conform Daily Mail. Puiu Popoviciu l-a angajat pe Hunter la începutul anului 2016 ca parte a unei campanii de influență pentru a convinge procurorii anticorupție de la București să încheie un acord sau să renunțe la caz.

Apoi, în 2016, aceeași sursă susține că Popoviciu a apărut menționat într-un mail când era la un pas de condamnare și când americanii ar fi căutat să obțină sprijin de la ambasadorul Hans Klemm pentru o întâlnire cu procurorii români.

Jurnaliștii de la de Daily Mail au consemnat și declarația unei surse externe care le-a, respectiv un avocat, care le-a precizat că nimic din acest plan nu s-a concretizat.

„Toate ideile discutate în acest e-mail, inclusiv pregătirea unui plan de presă, nu au fost niciodată puse în aplicare sau executate. Erau discutate ca parte a unei strategii potențiale, care depindea în totalitate de programarea unei întâlniri cu guvernul român asupra cazului. Dar acea întâlnire nu a fost niciodată programată și nu s-a întâmplat niciodată, deoarece guvernul român a refuzat”, a declarat un membru al echipei juridice a lui Puiu Popoviciu, înainte de decizia instanței Înaltei Curți de la Londra, privind extrădarea. Hunter, băiatul-problemă al președintelui Biden. Episoade șocante: droguri, un copil „secret” și lobby pentru Puiu Popoviciu 

Secretele din laptopul lui Biden jr. au ieșit la iveală în cursul unui proces

Hunter Biden s-a confruntat în anul 2019 cu un proces de paternitate. O tânără dansatoare dintr-un club, cu care avusese o relație, i-a intentat proces pentru recunoașterea copilului și pensie alimentară. Biden jr. a fost obligat să facă test ADN, în noiembrie 2019, care l-a indicat ca tată biologic.

În timpul acestui proces au ieșit la iveală mai multe secrete ale lui Hunter Biden. În documentele din dosarul aflat pe masa instanței, se scria că activele lui Hunter valorează 156 milioane de dolari, că salariului lui lunar de 50.000 de dolari este încasat de la compania energetică ucraineană Burisma la care se adaugă interesele sale comerciale în China.

În timpul procesului, el nu a vrut să predea declarațiile fiscale, să-și dezvăluie adresa de domiciliu din Los Angeles sau chiar să furnizeze numărul de telefon, invocând amenințarea intruziunii mass-media în viața sa în timp ce tatăl său candida la președinție.

„Într-un efort de a demonstra acestei curți buna mea credință, atest că sunt șomer și că nu am avut venituri lunare din mai 2019. În prezent, am datorii semnificative (parțial ca urmare a obligațiilor care decurg din divorțul meu, care a fost definitivă în aprilie 2017), care sunt calculate de contabili”, a declarat Hunter în dosarele depuse la Independence County Circuit Court, conform unui articol mai vechi din Daily Mail.

Aceeași sursă dezvăluia că, în toamna anului 2020, Rudy Giuliani, avocatul președintelui Trump, ar fi intrat în posesia vechiul laptop al lui Hunter Biden, după ce aparatul ar fi fost lăsat la un atelier de reparații din Delaware și de unde niciodată nu a fost recuperat.

Computerul, care nu avea măsuri de securitate de bază, ar fi conținut numărul personal al unor personalități politice, afacerile în care era implicat fiul lui Joe Biden, corespondențe de „lobby”, cum a fost cea cu Puiu Popoviciu sau mailuri ce dovedeau implicarea lui Hunter Biden în afaceri dubioase în China și Ucraina. Existau în laptop și fotografii compromițătoare care păreau a fi ale lui Hunter din perioada în care fuma „iarbă”. Unele dintre ele au apărut în presa americană în timpul campaniei electorale, când Donald Trump s-a confruntat cu Joe Biden pentru președinția Americii.