Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cine i-ar putea lua locul lui Putin? Cele două presupuse fiice intră în scenă
Cine i-ar putea lua locul lui Putin? Cele două presupuse fiice intră în scenă

Cine i-ar putea lua locul lui Putin? Cele două presupuse fiice intră în scenă

Cine va fi succesorul lui Putin? Este o întrebare care se pune din ce în ce mai des, mai ales de când cele două presupuse fiice ale sale și-au făcut apariția la un forum economic la Sankt Petersburg.

Această apariție ar reprezenta o mișcare politică și ar putea fi un semnal despre posibilul succesor al președintelui Rusiei, transmite Radio Europa libera.

Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova au participat la un forum economic internațional din Sankt Petersburg, la începutul acestei luni, alături de mai mulți experți în economie și cercetare.

Cine sunt cele două presupuse fiice

Katerina Tikhonova este șefa Centrului pentru Rezerva Intelectuală Națională al Universității de Stat din Moscova și a prezentat la forum noi strategii pentru stimularea investițiilor.

Maria Vorontsova este expertă în cercetare genetică. Aceasta a fost intervievată pe tema bolilor rare.

Deoarece Putin cât și Kremlinul au refuzat să dezvăluie identitatea celor două femei, iar descendența lor este un secret de notorietate în Rusia, zvonul că cele două participante la forum ar fi fiicele președintelui Vladimir Putin, a intrat în atenția presei.

Un indiciu l-a dat chiar moderatorul evenimentului, care a prezentat-o pe Tikhonova drept „Katerina Vladimirovna”, după numele tatălui.

Mai mult, moderatorul a făcut și o glumă la adresa lui Tikhonova, iar ministrul Justiției Konstantin Chuichenko (prezent în calitate de participant la discuție), l-a avertizat să nu o întrerupă.

„Ele sunt deja majore”, a declarat analistul politic al Kremlinului, Sergei Markov pentru RFE/RL.

„Ele dețin funcții profesionale destul de serioase. Au propriile lor ambiții…. Vor să se prezinte în fața societății de elită ca personalități independente”.

Markov a mai adăugat că forumul de la Sankt Petersburg a fost locul ideal pentru acest lucru deoarece acesta e, practic, un „eveniment de familie” pentru Putin și cercul său.

„Nu este un secret că Rusia este condusă de oamenii din Sankt Petersburg iar acesta este un forum major în Rusia care a fost creat de către oameni din Sankt Petersburg”, a spus el. „ Este un forum pentru elita guvernantă a Rusiei, un forum al oamenilor din Sankt Petersburg care se desfășoară la Sankt Petersburg … Deci, era logic ca membrii familiei să apară la un astfel de forum familial”. Specialiștii speculează că am putea vedea tot mai multe apariții din partea celor două, în viitor.

„De ce le-ar aduce pe aceste pretinse fiice ale lui Putin la un astfel de eveniment și care e rostul lor de a vorbi în public?” a întrebat analistul Andrei Kolesnikov de la Carnegie Moscow Center. „Fie sunt folosite de lobbyiști în scopuri proprii, așa cum ar sugera apariția Katerinei Tihonova, fie s-au gândit că ar fi interesant să arate presei străine cine sunt, cum gândesc și cum arată fiicele lui Putin.”

Apariția publică a fiicelor lui Putin ar putea îmbunătăți imaginea sa

Prezența lor în public ar putea să aducă un plus imaginii lui Putin, mai ales că cele două au rămas în Rusia, nu au plecat în străinătate la studii.

Kolesnikov a spus că acesta este un lucru bun pentru Putin. Sunt profesioniste, implicate în cariere diferite iar una dintre ele este „practic medic”. Nu este foarte clar care este profesia celeilalte fiice, dar „face ceva complicat și vorbește public despre ceva de-a face cu investițiile.”

Potrivit sursei citate, prezența Katerinei Tikhonova la eveniment ar putea fi o strategie pentru a îmbunătăți imagine lui Kirill Dmitriev care este șeful Fondului Rus de Investiții Directe (RFDI) și este uneori menționat ca un posibil succesor al lui Putin. El și soția sa, o cunoscută figură din televiziune, Natalia Popova, sunt apropriați de Tikhonova și fostul soț al acesteia, miliardarul Kirill Shamalov. Conform mai multor surse Tikhonova și Popova au studiat împreună la facultate.

Cine sunt copiii oficiali ai lui Putin

Oficial, Putin are doi copii, fiicele din căsătoria sa cu Lyudmila Putina. Maria Putina (presupusă Maria Vorontsova) s-a născut în Leningrad în aprilie 1985, iar Ecaterina Putina (presupusă Katerina Tikhonova) s-a născut în august 1986 la Dresda, în Germania de Est.

Putin nu a dezvăluit multe detalii despre ele, dar a precizat că trăiesc și lucrează în Rusia.