Evenimentul Zilei > Social > Punctul de pensie, majorat cu 199 de lei. Pragul pentru ajutoare, crescut
Punctul de pensie, majorat cu 199 de lei. Pragul pentru ajutoare, crescut

Punctul de pensie, majorat cu 199 de lei. Pragul pentru ajutoare, crescut

Majorarea punctului de pensie va însemna, în bani, 199 de lei în plus, iar pragul până la care se acordă tichetele de ajutor a fost crescut la 1.700 de lei.

Ministrul Muncii a anunțat că punctul de pensie va fi majorat cu 199 de lei începând de la 1 ianuarie 2023. „Vreau să vă spun că suntem pe ultima sută de metri cu actele normative. Și mâine (n.r vineri) vom avea discuții cu Ministerul de Finanțe. Avem actele normative, avizul economic și social. Important este că, de la 1 ianuarie, punctul de pensie va fi majorat, de la 1.586 de lei la 1.785  de lei”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ajutoare pentru cei cu venituri mici

Ministrul Muncii a mai anunțat și că pensionarii cu venituri până în 2000 de lei și vărsta de peste 60 de ani vor primi un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Acesta se va acorda în două tranșe egale, în februarie și septembrie anul viitor.

În ceea ce privește voucherele pentru alimente, acestea vor fi acordate tuturor pensionarilor care au un venit de până la 1.700 de lei pe lună, nu 1.500 de lei cum a fost anul acesta.

„În privința tichetelor de alimente am ridicat și pragul de venit pentru acest voucher de la 1.500 la 1.700 astfel. În continuare, vom avea și acest sprijin de 1.400 de lei pentru plata energiei care va fi împărțit în două părți egale semestriale în 2023”, a mai spus Marius Budăi.

Se majorează și alocațiile

Ministrul Muncii a mai anunțat și că, începând cu luna ianuarie 2023, Guvernul va majora alocațiile copiilor, dar și indemnizațiile veteranilor de război. Tot de anul viitor, pensionarii cu dizabilități vor beneficia și de cea de-a 13-a pensie.

„În luna ianuarie vom majora și alocațiile copiilor, veteranilor de război și vom achita a 13 a indemnizație pentru pensionarii cu dizabilități. Vreau să va spun că este un lucru pe care trebuie să îl facem. Suntem obligați în această perioada grea să nu lăsăm pe nimeni în urmă”, a mai spus Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.