Pui Shanghai la cuptor, cu fulgi de porumb. Cea mai rapidă rețetă

Pui Shanghai la cuptor, cu fulgi de porumb. Cea mai rapidă rețetă

Deliciosul preparat poate fi gătit cu succes și la cuptor. Puiul Shanghai se va păstra fraged la interior și crocant la exterior, doar dacă urmezi acești pași în prepararea rețetei.

Rețeta clasică de pui Shanghai presupune gătirea cărnii în ulei încins. Cu toate că preparatul final este unul extrem de delicios, multe persoane evită să îl consume. În acest sens, rețeta poate fi adaptată cu succes pentru un preparat sănătos și mai ales, cu un gust pe măsură.

Pui Shanghai la cuptor

Pentru a pregăti rețeta de pui Shanghai la cuptor vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 grame carne de pui (piept de pui sau pulpă dezosată)
  • 2 ouă;
  • 200 ml iaurt;
  • fulgi de porumb;
  • boia;
  • sare;
  • piper.

Carnea de pui se taie în fâșii cu dimensiuni aproximativ egale. Pentru a obține un preparat fraged la interior este necesar ca înainte de preparare, carnea să fie păstrată timp de minim 10-15 minute în iaurt.

Ne puteți urmări și pe Google News

După expirarea timpului de frăgezire, aceasta se scoate din compoziția de iaurt și se condimentează cu sare și piper.

Pui Shanghai, reteta cu fulgi de porumb

Rețete la cuptor \ Sursa foto: Dreamstime.com

Într-un vas separat se bat cele două ouă. Fulgii de porumb se mărunțesc, astfel încât să poată forma o crustă uniformă pe suprafața bucățelelor de pui Shanghai.

Ulterior, fiecare bucată de carne se trece prin ou și fulgii de porumb mărunțiți. Se repetă procesul cu fiecare bucată de pui. Toate se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. După preferință, peste pui se poate pulveriza ulei de floarea soarelui.

Preparatul se introduce la cuptorul încins la 200 de grade pentru 25 de minute. Se poate servi alături de sos cu iaurt și usturoi.

Aripioare crocante cu fulgi de porumb

După rețeta de pui Shanghai poți pregăti și delicioasele aripioare crocante. Acestea se frăgezesc în prealabil în iaurtul grecesc. Ulterior, vei avea nevoie de fulgi de ovăz, ou, dar și condimentele preferate.

Aripioarele de pui se condimentează cu sare și piper. Ulterior acestea se trec prin oul bătut și fulgii de porumb. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Spre deosebire de rețeta de pui Shanghai, cea de aripioare presupune un timp de gătire la cuptor mai mare. Acestea trebuie să fie gătite la 200 de grade pentru minim 30 de minute.