Mâncarea de mazăre cu pui reprezinta una din cele tradiționale, pe mesele românilor. Pentru unii, preparatul rezonează chiar cu gustul copilăriei, izvorât din cărțile de bucate ale mamelor și bunicilor.
Rețeta de mazăre cu pui a lui Chef Sorin Bontea. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretele uneia din cele mai populare rețete. Dar și trucurile pe care le folosește în bucătărie.
Pentru o savoare excelentă, chef Sorin Bontea folosește ingrediente tradiționale, dar are câteva secrete.
Truc pentru degresarea preparatului
Chef Sorin Bontea pune puiul la gătit în reţeta de mazăre într-o cantitate considerabilă de ulei. Acesta a ținut să precizeze că, deși pare mult ulei, este importantă cantitatea pentru a nu se lipi carnea. Ulterior, atunci când este gata, preparatul poate fi degresat. Pune sare și piper pentru gust. Ulterior, după ce carnea a prins crustă, bucătarul a adăugat ceapa tăiată julien.
Chef Sorin Bontea gătește bucățile de carne în același timp cu ceapa. Cu toate acestea, o variantă la fel de bună este și să scoateți puiul și să adăugați ceapa la călit. Iar apoi și apoi restul ingredientelor.
Este momentul în care, dacă vreți să degresați preparatul, puteți folosi o lingură pentru a scoate din uleiul în care s-au gătit primele ingrediente. În continuare, se adaugă mazărea, puțină apă, condimentele și le lasă la fier cu capacul pus.
La final, Chef Sorin Bontea adaugă pasta de tomate. Aceasta este dizolvată cu puțină apă pentru a se amesteca mai ușor. Preparatul mai rămâne pe foc pentru încă 10 minute. Iar înainte de a fi pus în fafurie, se mai asezonează cu sare și piper, după gust.
Totodată, de reținut este că mâncarea de mazăre cu pui trebuie să aibă sos din belșug și nu trebuie lăsată să fiarbă prea mult, scrie a1.ro.
Ingrediente reţeta de mazăre cu pui de la Chef Sorin Bontea
– 700 g pulpă de pui – 1 kg mazăre – 2 cepe medii – pastă de tomate – mărar – sare și piper
Revenind la această mâncare de mazăre este dulce de la dulceața naturală a mazării. E savuroasă atât ca atare, servită cu o bucată de bagheta proaspătă. În plus, se poate face la fel de bine cu mazăre proaspătă sau congelată, așa încât ne putem bucura de gustul ei tot anul.