Rețeta de pui la cuptor cu susan, broccoli și lămâie se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Aceasta este ideală pentru gospodinele care vor să evite prăjelile și să găsească o mâncare sănătoasă.
Rețetă pui la cuptor cu susan, broccoli și lămâie se prepară foarte ușor. Gospodinele au nevoie doar de câteva ingrediente pentru această mâncare sănătoasă, care are doar 80 de calorii la 100 de grame:
- 4 pulpe de pui, tăiate pe jumătate
- zeama unei lămâi și o altă lămâie tăiată în 8 bucăți mari
- 200 g de broccoli fiert la abur
- 4 căței de usturoi, tocați felii dubțiri
- o bucățică de ghimbir proaspăt de mărimea degetului mare, dat prin răzătoare
- 3 linguri cu sos de soia
- 1 lingură cu miere
- 1 lingură cu semințe de susan
- 1 linguriță cu ulei de susan
Rețetă de pui la cuptor cu susan, broccoli și lămâie
Pentru această rețetă pui, gospodinele trebuie să urmeze acești pași:
- Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Pune puiul și bucățile de lămâie într-o tavă pentru friptură, asezonează cu sare și piper și lasă la cuptor timp de 30 de minute, până când puiul începe să se rumenească.
- După 25 de minute, fierbe puțină apă într-o tigaie, adaugă floretele de broccoli, acoperă și lasă la abur timp de trei minute, până când devine verde intens și este puțin moale, apoi scurge.
- Pune floretele de broccoli în tavă pe lângă pui, presară usturoiul pe carne, apoi stropește cu zeama de lămâie, sosul de soia și mierea. Presară semințele de susan.
- Pune la cuptor și lasă încă 15 minute, până când carnea este bine făcută și rumenită iar sosul din tavă este lipicios.
- Presară semințe de susan și servește cu orez.
-
Cât timp se gătește carnea de pui la cuptor
Rețetă pui. Faimoși bucătari din Sibiu au declarat că cea mai potrivită temperatură pentru prepararea cărnii de pui este de 165-170 de grade Celsius. Persoanele care folosesc un termomentru pentru friptură pot să verifice fără probleme această temperatură. Este important ca cuptorul să fie încălzit înainte de a pune carnea de pui să se gătească pentru a avea în final un preparat suculent. Timpul pe care fiecare bucată de pui trebuie să îl petreacă în cuptor:
- Puiul întreg – 170°C – timp de 20 – 25 de minute pentru fiecare 450 gr de carne,
- Pieptul de pui fără os și piele – 170°C; 20 – 30 de minute la cuptor,
- Pieptul de pui cu os și piele – 170°C; 30 – 45 de minute la cuptor,
- Pulpe întregi de pui – 170°C; 40 – 50 de minute la cuptor,
- Copănele de pui – 170°C; 35 – 45 de minute la cuptor,
- Aripioare de pui – 170°C; 30 – 40 de minute la cuptor.