Evenimentul Zilei > Actualitate > Pepite de pui, cârnați și foie gras create artificial sunt GATA să ajungă la VÂNZARE anul ACESTA
Pepite de pui, cârnați și foie gras create artificial sunt GATA să ajungă la VÂNZARE anul ACESTA

Pepite de pui, cârnați și foie gras create artificial sunt GATA să ajungă la VÂNZARE anul ACESTA

Produsele animale create în vitro cu denumirea "carne curată", sunt fabricate din celule stem recoltate prin biopsie din animale vii, care sunt apoi cultivate în laborator sunt gata să fie comercializate deocamdată în America şi Asia.

Primele produse ar putea fi disponibile pentru consumul uman în câteva luni, potrivit lui Josh Tetrick, CEO al producătorului de carne curată JUST.  Nuggeturile de pui, cârnații și foie gras create deja în laborator ar putea fi servite în restaurante din SUA și Asia "înainte de sfârșitul anului 2018", a declarat pentru CNN.

Dar percepția publică și reticența de a se abate de la carnea tradițională de crescătorie reprezintă încă obstacole considerabile pentru a trece la industria de carne curată, a spus el.  "Problemele de comunicare, problemele de reglementare" ar trebui rezolvate înainte ca produsele să intre pe piață, a declarat el într-un interviu separat pentru The Guardian. 

Poziția sa este împărtășită şi de compania Mosa Meat, al cărui laborator de la Universitatea Maastricht din Olanda a fost responsabil pentru crearea primului hamburger de cultură din lume..

Potrivit unui studiu recent, aproximativ o treime din americani ar fi de acord să consume carne cultivată artificial în locul celei provenite de la animale crescute la fermă.

"Noi credem că este primul pas important spre realizarea visului ca într-o bună zi, din punct de vedere ecologic, carnea produsă uman să ajungă  în mâinile și gurile oamenilor care insistă să mănânce carne de animale", a afirmat organizația de caritate.