Protocolul aprobat, pe 4 aprilie 2011, de ministrul apărării, de atunci, Gabriel Oprea și de Laura Kovesi, în calitate de procuror general a fost denun'at de actualul ministru al ap[r[rii, Mihai Fifor. Documentul este semnat de directorul general al DGIA  și de Tiberiu Nițu, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Antena 3 precizează că este vorba despre un „Protocol privind acordarea sprjinului reciproc necesar îndeplinirii atribuţiilor şi competenţelor legale”. Documentul ar fi fost încheiat în scopul „valorificării eficiente, potrivit competenţelor şi atribuţiilor prevăzute de lege, a informaţiilor care vizează securitatea naţională în domeniul militar, precum şi prevenirea şi combaterea infracţunilor săvârşite de către personalul MApN”.

În actul prezentat se precizează că pentru a organiza coordonarea activităţii de punere în aplicare a protocolului se stabilesc următoarele părţi abilitate: pentru MApN-Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, pentru Parchetul General – cabinetul procurorului general al României.

„Punerea la dispoziţie a informaţiilor şi datelor relevante si utile pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru instrumentarea eficientă a dosarului penal, respectiv a informaţiilor şi datelor relevante şi utile pentru cunoaşterea şi contracararea vulnerabilităţilor şi a ameninţătilor interne şi externe la adresa securităţii naţionale în domeniul militar”, este unul dintre obiectivele protocolului, potrivit documentului prezentat de Antena 3.